امیر زمانی مقدم مجموع اعتبارات حوزه آبخیزداری برای اجرای بندها را ۱۸ میلیارد تومان دانست که شش میلیارد تومان آن از اعتبارات ملی و ۱۲ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات سفر استانی است.
وی ادامه داد: براساس نقشههای توپوگرافی، قوچان یک شهرستان کوهستانی است و روان آبها خیلی سریع جاری میشوند؛ لذا بندخاکی باعث کنترل هرزاب و روان آب و ذخیرهسازی آب و نفوذ آن میشود.
زمانی مقدم با بیان اینکه در بارانهای پایهای که مثلاً در یک بازه زمانی کوتاه، ۴۰ میلیمتر بارش رخ میدهد، بیشترین خطر به وجود میآید، افزود: کنترل سیلهای مخرب و جلوگیری از فرسایش خاکهای خوب، از دیگر مزایای ایجاد بندهای خاکی است و میتواند سفرههای آب زیرزمینی و پایداری آب در قناتها و چشمهسارها را به وجود آورد.
این مسئول درباره بندهای خاکی شهرستان قوچان هم گفت: بندخاکی منطقه ینگه قلعه هودانلو از نظر اعتباری و میزان عملیات اجرایی، یکی از بزرگترین طرحها در سال جاری به شمار میرود که طی برنامهریزیها تا هفته دولت امسال، آماده بهرهبرداری میشود و حجم عملیات خاکی آن ۴۷ هزار و ۲۳۷ مترمکعب در ۱۰ متر ارتفاع خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه پس از اجرای این طرح، حجم آبگیری پشتبند، ۱۲۳ هزار و ۴۲۹ مترمکعب خواهد بود و اعتبار پیشبینیشده سه میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان است، افزود: طرح بند سنگ و ملاتی شهر مزرج هم با عملیات یک هزار و ۱۴۰ مترمکعب پس از اجرا، پنج هزار و ۲۷۶ مترمکعب را آبگیری میکند و اعتبار مصوب آن یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است.
زمانی مقدم با بیان اینکه طی برنامه، اجرای طرح آبخیزداری خمارتاش با اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در حجم خاکریزی یک هزار و ۱۹۳ مترمکعب هم تا هفته دولت به بهرهبرداری میرسد، گفت: یکی از مهمترین طرحها، بند خاکی روستای یزدانآباد است که پنج میلیارد تومان اعتبار دارد و در انتظار مشخص شدن پیمانکار هستیم.