مدیر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان از آمادگی این مجموعه برای برگزاری دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان هنر آیینی تعزیه، خبر داد.

علی مهدی‌خانی مدیر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان در حاشیه حضور در دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تعزیه نماد هنری شیعه است و به کمک این نمایش مذهبی و سنتی می‌توان جامعه امروز و حتی مردم دنیا را با واقعه عاشورا آشنا کرد، اظهار داشت: تعزیه در طول تاریخ به بالندگی تئاتر در ایران کمک کرده و هنرمندان تعزیه‌خوان تلاش کردند تا با استفاده از ابزار هنر به بیان وقایع عاشورا و گوشه‌ای از نهضت اباعبدالله (ع) و مصیبت‌های وارد شده به اهل‌بیت (ع) بپردازند.

او با اشاره به برگزاری رویداد سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار، بیان کرد: تعزیه‌ای که امروز در روستای ده‌زیار برگزار می‌شود و برگزاری این مراسم ارزشمند به بالندگی تعزیه در سطح استان کرمان می‌انجامد.

مدیر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان با بیان اینکه به عنوان یکی از اعضایی که در حوزه فعالیت‌های فرهنگی هنری مساجد فعالیت دارم، باعث افتخار و خرسندی است که به برگزاری و توسعه این برنامه‌ها کمک کنم، گفت: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمان، این آمادگی را دارد تا از این ظرفیت برای برگزاری دوره‌های آموزشی برای کسانی که علاقه‌مند این حوزه هستند، استفاده کند.

او با اشاره به ممنوعیت عزاداری و اجرای تعزیه برای اباعبدالله الحسین (ع) در زمان رضا خان و ترویج فساد در زمان پهلوی، گفت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی برگزاری مجالس عزاداری در کشور ما رنگ و بوی دیگری گرفت و آیین تعزیه خوانی به حیات خود ادامه داد.

مهدی‌خانی برگزاری این مراسم در ایام ارتحال ملکوتی امام خمینی (ره) را کار ارزشمندی برشمرد و افزود: تعزیه مختص افراد مذهبی نیست و حضور اقشار مختلف جامعه پای مجالس تعزیه، از کوچک و بزرگ تا پیر و جوان با اعتقادات مختلف نشان از فراگیری تعزیه و پایبندی مردم ما به دین اسلام، انقلاب و نظام است.

او با اشاره به تلاش دشمن برای کمرنگ کردن جلوه‌های دینی و مذهبی در جامعه، بیان کرد: حضور قشر عظیمی از مردم در پای مجالس تعزیه دهمین سوگواره تعزیه ده‌زیار نشان داد که مردم ما هنوز هم نسبت به برنامه‌های مذهبی و دینی و اعتقادات مذهبی خود پایبند هستند و با اعتقادات پاک در مراسم سوگواری و عزاداری اهل‌بیت (ع) شرکت می‌کنند.

مدیر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان با اشاره به جای خالی برگزاری این مجالس تعزیه در مرکز استان، گفت: در مراکز جمعیتی و شهرک‌هایی که از جمعیت زیادی برخوردار است نیازمند توسعه کار فرهنگی هستیم و برگزاری این مجالس تعزیه می‌تواند به این حوزه کمک زیادی بکند.

دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار با حضور گروه‌های برگزیده تعزیه از سراسر کشور از دهم خردادماه به مناسبت ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) آغاز شده و تا ۲۲ خرداد ماه ادامه دارد.

 

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.