رحیم یوسفی گفت: باغهای گیلاس استان بیشتر در شهرستانهای اردبیل به مساحت ۹۵۰ هکتار، مشگینشهر به مساحت ۷۷۰ هکتار، خلخال و کوثر به مساحت ۶۵۰ هکتار و بقیه در سایر شهرستانها واقع شده که پیش بینی میشود بیش از پنج هزار تن گیلاس از این باغها برداشت شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل می گوید: با وجود حادث شدن سرمای دیررس بهاره و سیل و تگرگ اردیبهشت ماه امسال و خسارت شدید به سایر محصولات از جمله گردو و میوههای هسته دار مثل زرد آلو، هلو، شلیل و گوجه سبز افزایش تولید در برخی محصولات پیش بینی میشود.
به گفته او، گیلاس به دلیل مقاومت بالا به سرمای دیررس بهاره و سازگاری با شرایط و اقلیم مناطق مختلف استان ارقام و ژنوتیپهای بومی از قدیم الایام در قسمتهای مختلف استان کشت شده و در ایام برداشت این محصول، بخش زیادی از این میوه به صورت تازه خوری مصرف شده و مقداری نیز برای فرآوری و کمپوت سازی به سایر استانها ارسال میشود.
یوسفی گفت: برداشت این میوه از باغهای شمال استان بویژه کشت و صنعت و دامپروری مغان با ارقام بورالت، تکدانه مشهد، زرد کرج و ناپلئون از ۲۵ اردیبهشت ماه شروع شده و تا ۱۵ تیرماه در مناطق مرکزی و جنوب استان ادامه مییابد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل می گوید: هم اکنون توسعه باغ جدید با پایههای رویشی ارقام پرمحصول و بازار پسند احداث و برنامههای احیای باغهای قدیمی و کم بازده با اجرای طرح سرشاخه کاری در استان در حال پیگیری است.