هادی حقیقی با بیان اینکه بازارچه مشترک مرزی بین ایران و ترکمنستان در باجگیران از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: با راه اندازی بازارچه مرزی در سرخس به توسعه روابط اقتصادی دو کشور کمک شایانی خواهد کرد.
وی بیان داشت: راه اندازی بازارچه مرزی سرخس در نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور ایران و ترکمنستان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و درباره جزئیات راه اندازی آن تصمیم گیری خواهد شد.
مدیر بازارچههای مرزی خراسان رضوی پیرامون فعالیت بازارچه مرزی باجگیران گفت: با پیگیریهای انجام گرفته از اسفندماه سال گذشته ورود اتباع ترکمنستانی به شهر باجگیران به صورت یک طرفه آزاد شده و اتباع ترکمنستانی هم برای خرید و هم برای حضور در شهر باجگیران، تردد مرزی دارند در حالیکه پیش از این، ترددی انجام نمیگرفت.
وی ادامه داد: ترددهای مرزی و فعال شدن بازارچه باجگیران در مرز باعث مهاجرت معکوس افرادی شده که از باجگیران به قوچان یا شهرهای دیگر رفته اند، در این راستا مغازهها و واحدهای تجاری تعطیل شده در بازارچه و بازار شهر باجگیران دوباره احیا شده و فعالیت خود را از سر گرفتند.
حقیقی بهبود وضعیت اشتغال در قوچان و فعالیت ۱۶۰ نفر به صورت مستقیم و هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این بازارچه را از اقدامات انجام شده در این زمینه برشمرد.
وی اظهار داشت: از زمان بازگشایی بازارچه مرزی باجگیران (پاییز سال گذشته) تاکنون روزانه به صورت میانگین بیش از ۳۰۰ ترکمنستانی به این بازارچه وارد شده اند، طی ماههای فروردین و اردیبهشت امسال در مجموع هفت هزار و ۶۳۸ ایرانی و ۱۹ هزار و ۱۳۶ ترکمنستانی به بازارچه باجگیران تردد کرده اند.
مدیر بازارچههای مرزی خراسان رضوی در خصوص مبادلات کالا و تجارت در این بازارچه گفت: در دو ماهه نخست امسال ۷۸۰ تن کالا به ارزش یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار از بازارچه باجگیران صادر شده و در همین مدت ۳۲ تن کالا به ارزش ۶۱ هزار دلار وارد بازارچه شده است.
وی عمده کالاهای صادراتی به بازارچه باجگیران طی دو ماهه نخست امسال را فرش و موکت و روفرشی، مواد خوراکی غیر یارانه ای، ادوات صنعتی، پلاستیک جات و بلوریجات و همچنین عمده کالاهای وارداتی به این بازارچه را پارچه از نوع متقال، لی، کتان و روفروشی ذکر کرد.