فاروق سلیمانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: این پرندگان آبزی و کنارآبزی شامل چنگر، انواع اردکها، حواصیل خاکستری، پرستوی دریایی، باکلان کوچک، آبچلیک و چوبپا است که با احیای تالاب در آن لانه سازی و جوجهآوری کردند.
وی افزود: در راستای تامین حقآبه تالاب بین المللی «قوپیباباعلی» بهمن ماه سال گذشته با همکاری مدیریت منابع آب مهاباد آب با دبی حدود ۳۵ اینچ از رودخانه مهاباد به سمت کانال روستای «گردهگروی» هدایت و آبگیری این تالاب انجام شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد اضافه کرد: هم اکنون نیز ۳۰ تا ۳۵ درصد از مساحت این تالاب دارای آب است و در صورتی که در اول تابستان نیز به آن سهمیه آبی اختصاص پیدا کند، پرندگان کوچک نیز دور زندگی خود را تکمیل و به مرحله پرواز میرسند.
وی با اشاره به اینکه سال قبل بیش از پنج میلیون مترمکعب آب برای احیای این تالاب اختصاص یافت، ادامه داد: نیاز کنونی تالاب بینالمللی «قوپیباباعلی» این شهرستان در این دوره با توجه به مطالعات انجام گرفته حدود سه میلیون مترمکعب آب است.
سلیمانی با بیان اینکه احیای این تالاب و جوجهآوری پرندگان مهاجر به آن خبری بسیار خوشایندی برای دوستداران محیط زیست در این شهرستان است، گفت: تالاب بینالمللی «قوپیباباعلی» مهاباد با وسعت ۵۰۰ هکتار و محدوده اکولوژی حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار زیستگاه پرندگانی آبزی و کنار آبزی است که سال گذشته به دلیل کاهش بارندگیها خشک شده بود.
وی تاکید کرد: این تالاب با ویژگیهای طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از تالابهای مهم این منطقه محسوب میشود که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.
تالاب بینالمللی قوپی باباعلی مهاباد در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر و مسیر جاده مهاباد به میاندوآب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.