شهربانو سلطانعلیان گفت: در سالهای گذشته از ۱۷۰ هزار هکتار زمینی که در آن کشت دوم انجام میشد، بقایای حدود ۵۰ درصد از این زمینها آتش زده میشد، اما این رقم در سالهای اخیر به ۱۰ درصد کاهش یافته است.
کشاورزان در بهار باقیمانده محصولات قبلی مانده در مزارع شان را آتش میزنند تا هر چه سریعتر زمین را برای کشت دوم آماده کنند، این روش شاید در زمان و هزینه آمادهسازی زمین به صرفه باشد، اما مضرات محیطزیستی زیادی به همراه دارد که کاهش حاصلخیزی خاک یکی از آنها است.
آتش زدن بقایای کشاورزی موجب از بین رفتن ریز مغذیهای درون خاک و بهم ریختن سیستم حیات خاک میشود.
علاوه بر این یکی از عوامل ایجاد آتش سوزی در جنگلهای مجاور زمینهای کشاورزی و یا محصولات زمینهای همسایه، آتش زدن بقایای محصول است.