جعفری مدیر گروه سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی یزد گفت: آمارها حاکی از آن است که از هر ۱۰ نفری که به دلیل سرطان ریه جان خود را از دست میدهند، ۹ نفر مصرف کننده مواد دخانی هستند.
او افزود: بر اساس آمارها در کشور سالیانه حدود شصت هزار نفر جان خود را به دلیل مصرف مواد دخانی از دست میدهند.
جعفری با اشاره به این که در حال حاضر شانزده درصد جمعیت بالای هجده سال استان یزد مصرف کننده سیگار هستند، افزود: شایعترین سرطانهای موجود در بین مصرف کنندگان دخانیات سرطان دهانه رحم، خون، لوزالمعده، کبد، مثانه، حنجره، زبان، مری، معده، ریه و دهان گزارش شده است.
رئیس گروه سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی یزد با اشاره به این که نود درصد سرطانهای ریه در دنیا به علت مصرف سیگار است، یادآور شد: براساس آمارها از ده نفری که به دلیل سرطان ریه جان خود را از دست میدهند، نه نفر مصرف کننده مواد دخانی هستند.
جعفری یکی از چالشهای حوزه سلامت را گسترش مصرف قلیان عنوان کرد و افزود: براساس آمارها، مصرف قلیان معادل مصرف صد نخ سیگار است و این موضوع سلامت نسل جوان را تهدید میکند.
جعفری با اشاره به این که چهل هزار میلیارد تومان در ایران بابت مصرف سیگار هزینه میشود، تصریح کرد: سالانه مبلغ ۱۱۰ هزار میلیارد تومان ناشی از خسارت محصولات دخانی در بخشهای اجتماعی و درمانی کشور هزینه میشود.
صادقیان، کارشناس بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان یزد در ادامه بیان داشت:یک دوره مصرف قلیان حدود نیم ساعت زمان میبرد که در این مدت ۲۰ برابر حجم سیگار فرد دود را وارد ریه خود میکند.
او ادامه داد: حدود پنج درصد جمعیت بالای هجده سال استان یزد قلیان مصرف میکنندو مصرف قلیان عامل بسیاری از سرطانها بویژه سرطان خون است.
کارشناسان بهداشت محیط هم جریمه ناچیز مراکز عرضه قلیان را از چالشهای این حوزه میدانند و انتظار بازنگری در قوانین را دارند.