عبدالوحید محمدی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در اولین جشنواره تخصصی نخود که امروز (هفتم خرداد) در کرمانشاه برگزار شد، از اجاره دادن زمینهای کشاورزی از سوی برخی کشاورزان ابراز نگرانی کرد و با بیان اینکه این امر پیامدهای فراوانی دارد، گفت : وقتی کسی مالک زمین نیست تلاش میکند بیشترین بهرهبرداری را از زمین داشته باشد و این امر مصرف بی رویه کودها را به دنبال دارد.
وی گفت: اگر فکری به حال این موضوع نشود، زمینهای کشاورزی که در اختیار داریم از دست خواهد رفت.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه خواستار ورود جدی وزارت جهاد کشاورزی به این موضوع شد تا با اهرمهایی که در اختیار دارد، جلوی این بحران را بگیرد.
محمدی از اهمیت محصولات کشاورزی و ظرفیتهایی که در این حوزه در ایران وجود دارد یاد کرد و با بیان اینکه خیلی به داشتههای این بخش ارزش ندادهایم، عنوان کرد: کشورهای دیگر تنها دو محصول سویا و ذرت دارند و ما را به آن وابسته کردهاند، بگونهای که کشتی کشتی سویا وارد میکنیم، اما ما محصولات استراتژیکی مانند گندم، جو و ... را داریم که خیلی بر آن تمرکز نکردهایم.
وی تمرکز بر محصولات کشاورزی را برای حفظ امنیت غذایی کشور، جلوگیری از خروج ارز و ... ضروری دانست و خاطرنشان کرد: باید زنجیره ارزش محصولا کشاورزی را خصوصا در بخش فرآوری تکمیل کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه از نخود به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی یاد کرد که بلحاظ ارزش غذایی که دارد میتواند استراتژیک هم باشد و افزود: متاسفانه وقتی که اعلام کردیم بنا داریم جشنواره ملی نخود را در کرمانشاه برگزار کنیم مورد بی مهری قرار گرفتیم، در حالیکه جشنوارههای مشابهی با موضوع محصولات کم اهمیتتر و سطح زیر کشت کمتر در نقاط دیگر کشور برگزار شده و چند معاون وزیر جهاد کشاورزی در آن حضور داشتند، اما در جشنواره نخود که خود وزارت جهاد کشاورزی متولی کار است، به این محصول اهمیت چندانی نداد و شاهد حضور مدیران این وزارت علی رغم پیگیری و مکاتبات صورت گرفته، نبودیم.
محمدی نخود را یک محصول مهم و استراتژیک برای کرمانشاه دانست که باید بر فرآوری آن متمرکز شویم که میتواند در نهایت به رشد تولید در استان نیز کمک کند.
وی سخنان خود بر لزوم تقویت تشکلهای بخش کشاورزی و پررنگ شدن نقش آنها تاکید کرد که متاسفانه در حال حاضر از ضعیفترین تشکلها به شمار میروند و گفت: با توجه به نقش قابل توجه بخش کشاورزی در اقتصاد و امنیت غذایی کشور، لازم است به تشکلهای این بخش خصوصا در بخش زراعی و باغبانی نگاه ویژهتری شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه دو خبر اقتصادی خوب هم برای مردم داشت که اولین آن کاهش نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۱ بود و گفت: در حالیکه نرخ بیکاری کشور در سال گذشته دو دهم درصد کاهش یافته، میزان کاهش نرخ بیکاری در کرمانشاه هفت دهم درصد بود.
محمدی ابراز امیدواری کرد، با تداوم این روند بتوانیم فاصله نرخ بیکاری کرمانشاه و میانگین کشور را کاهش دهیم.
وی از بهبود یک پلهای جایگاه کرمانشاه در نرخ تورم خبر داد و گفت: با وجود همه این کارها شرمنده هستیم که نتوانستهایم همه آنچه را که مردم میخواهند، انجام دهیم .