پیمان اسکندری در چهارمین جشنواره توتفرنگی که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان استانی و شهرستان در روستای گردشگری شیان از توابع سنندج برگزار شد، اظهار کرد: کردستان با تولید ۶۵ هزار تن توتفرنگی در سال رتبه نخست تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است.
او خاطرنشان کرد: کسب رتبه برتر در تولید توت فرنگی و حفظ این جایگاه حاصل تلاش کشاورزان استان به ویژه کشاورزان سختکوش بخش سیروان سنندج است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: سهم شهرستان سنندج از تولید سالانه ۶۵ هزار تن توت فرنگی در استان بالغ بر ۴۰ هزار تن است.
او با بیان اینکه بیش از ۲۰ هزار تن توتفرنگی هر ساله در بخش سیروان سنندج تولید میشود، عنوان کرد: همین موضوع این بخش را به پایتخت توتفرنگی ایران تبدیل کرده است.
به گفته او، در حال حاضر بیش از ۱۷ هزار بهرهبردار در سطح استان در زمینه تولید این محصول توت فرنگی فعالیت دارند.
اسکندری اضافه کرد: ارقام جدید توتفرنگی در کیفیت و طعم مطلوب توسط مرکز تحقیقات کشاورزی استان تولید و بزودی معرفی میشود.
او عنوان کرد: محققان مرکز تحقیقات استان با انجام پژوهشهایی موفق به معرفی ارقامی از توتفرنگی با ماندگاری و طعم مطلوب شدهاند.
اسکندری بالابودن ظرفیت بخش باغبانی در صنعت کشاورزی استان را یادآوری کرد و گفت: کشاورزان کردستانی به لحاظ علمی هم در بالاترین سطح مهارتی قرار دارند و این مسئله موجب تولید محصولات با کیفیت در این استان شده است.
ردیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به برخی اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای ارتقای سطح توانایی کشاورزان و افزایش تولید محصولات مختلف به ویژه توت فرنگی گریزی زد و گفت: پرداخت تسهیلات بلاعوض برای نصب سیستم آبیاری نوین، پرداخت یارانه خرید و تولید نشاء و ترویج و آموزش در مزرعه از اقدامات حمایتی سازمان جهاد کشاورزی در راستای کشت توتفرنگی است.
اسکندری در ادامه اعلام کرد: از سال گذشته تاکنون ظرفیت سردخانهای استان از ۳۵ هزار تن به ۷۰ هزار تن ارتقا پیدا کرده است.
او عنوان کرد: ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی از اولویتهای مهم سازمان جهاد کشاورزی در کردستان است و در این راستا با حمایت مسئولان ارشد استانی و پیگیریهای مکرر توانستهایم به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان، بیش از ۲۱۵ هزار تن صنایع تبدیلی در شهرستان مریوان ایجاد شده که بستری برای رونق بیشتر تولیدات باغی در این منطقه است.
او با اشاره به اینکه بیش از ۴۵۵ هزار تن محصولات باغی در استان کردستان تولید میشود، عنوان کرد: با توجه به تولید این میزان محصول با تاکیدات مسئولان ارشد استان ظرفیتهایی در بخش صنایع تبدیلی ایجاد خواهیم کرد تا خلاءها در این زمینه جبران شود.
اسکندری خاطرنشان کرد: در کنار ظرفیت سردخانهای که در سطح استان ایجاد شده، ۲۱ زنجیره سردخانه نیز واگذار شده است.
امرار معاش ۱۲ هزار خانوار سنندجی از تولید توتفرنگی
حسن عسکری امروز در چهارمین جشنواره توتفرنگی شیان، اظهار کرد: بخش سیروان یکی از بخشهای مهم شهرستان سنندج با سه هزار و ۳۲۷ خانوار دارای جمعیتی بالغ بر ۱۸ هزار نفر است و اشتغال غالب این منطقه باغداری است که نقش موثری در اقتصاد منطقه و شهرستان سنندج دارد.
او یادآوری کرد: سطح زیرکشت توتفرنگی در شهرستان سنندج دو هزار و ۳۰۰ هکتار است و ۱۲ هزار خانوار بصورت مستقیم از این راه امرار معاش میکنند.
به گفته فرماندار سنندج، بخش سیروان با یک هزار هکتار بیشترین سطح زیرکشت محصول توتفرنگی شهرستان دارد.
عسکری تصریح کرد: سالانه در استان کردستان ۶۵ هزار تن توتفرنگی تولید میشود که حدود ۶۰ درصد یعنی بیش از ۴۰ هزار تن آن در شهرستان سنندج تولید میشود و سیروان نیز قطب تولید این محصول در سنندج و استان است.
او خاطرنشان کرد: توتفرنگی سنندج اگرچه در کشور شناخته شده است، به دلیل نبود واحدهای فراوری و صنایع تبدیلی بیشتر مصرف تازهخوری دارد و اکثرا به تهران و سایر استانهای کشور صادر میشود.
فرماندار سنندج افزود: روستای شیان در بخش سیروان هم دارای ۱۸۰ خانوار با ۵۶۰ نفر جمعیت است که غالب تولید آنها محصول توتفرنگی است و محصول تولیدی این روستا به دلیل کیفیت بالای آن مشهور است.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: سال گذشته بیش از ۳۱۹ میلیارد تومان از محل اعتبارات تملکدارایی، نفت و گاز و توازن منطقهای به شهرستان سنندج اختصاص یافت که بیشتر آن را برای اجرای زیرساختها و طرحهای روستایی گذاشتیم.
عسکری گفت: اقدامات و کارهای خوب زیرساختی هم برای منطقه سیروان انجام شده و برای جاده شیان هم بیش از یک میلیارد تومان از اعتبارات سال گذشته اختصاص یافته است.
بیشتر بخوانید:
سالانه بیش از ۱۲۰ هزار تن توتفرنگی در کشور تولید میشود