مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حضور هیات ایرانی در نشست "۲۰۲۳ Health Business forum-Indonesia-Iran" را از دیگر برنامههای هیات ایرانی در سفر به اندونزی دانست و گفت: در این نشست گزارش مفصلی از توانمندیهای ایران در زمینه تولید و بومیسازی فناوری، دستاوردهای ویژه کشورمان در زمینه تولید دارو و تعداد شرکتهای اثرگذار ایرانی در این حوزه ارائه شد.
او ادامه داد: مسئولان و دستاندرکاران اندونزی در این نشست تاکید زیادی بر ارائه مشوقهای انتقال فناوری به کشورشان داشتند و نمایندگان معاونت علمی نیز از توانمندیهای فناوران کشورمان در این زمینه صحبت کردند و مقرر شد یک همکاری مشترک میان طرفین با همین هدف شکل گیرد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری اظهار کرد: در این نشست مقرر شد تفاهمنامهای میان دو طرف منعقد شود تا به واسطه آن توانمندیهایی که در ایران وجود دارد به این کشور منتقل شود. از آن جایی که ۹۵ درصد نیاز دارویی ایران در داخل تامین میشود؛ فرصت و ظرفیت خوبی برای تعامل با کشور اندونزی که تنها ۱۰ درصد نیاز خود را به شکل بومی تامین میکند فراهم خواهد بود.
قانعی با بیان این که مقرر شده پیش از امضای این تفاهمنامه یک کارگروه مشترک میان دو کشور تشکیل شود، گفت: در این کارگروه موضوعات و شرکتهای مشترک در زمینه تولید دارو مشخص میشود تا انتقال فناوری و سرمایهگذاری در این زمینه در قالب این کارگروه صورت گیرد.
وی ادامه داد: نکته قابل اهمیت این است که در کشور ما ۹۵ درصد دارو در داخل تولید و فقط ۳ تا ۵ درصد از بازار واردات تامین میشود. این در حالی است که بیش از ۹۰ درصد بازار دارویی اندونزی وارداتی و تنها ۱۰ درصد آن داخلی است. این شرایط باعث شده که بالغ بر ۸ میلیارد دلار واردات محصولات دارویی به کشور اندونزی صورت گیرد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری معتقد است که این بازار بزرگ موضوع جذابی برای سرمایهگذاری و انتقال فناوری توسط شرکتهای دانشبنیان و سرمایه گذاران ایرانی است تا بازار خود را توسعه دهند و به کشور اندونزی نیز در کاهش هزینهها و افزایش خدمات عرضه شده به بیماران کمک کنند.
اما صدها قلم دارو کمبود پیدا میکنیم داروی گرانقیمت بیمه ها قبول نمیکنند
البته داروی موثر و با کیفیت نباشد بهتر است اصلا نباشد امید است حرف و عمل و واقعیت یکی باشد و بیماران شفاء پیدا کنند.