دبیر علمی اولین همایش ملی ایمنی بیمار در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با تاکید بر استقبال دانشجوها و اساتید از همایش ملی ایمنی بیمار اظهار کرد: بیش از ۳۵۰ مقاله توسط شرکت کنندگان به دبیرخانه همایش ملی ایمنی بیمار ارسال شده است که ارسال این تعداد مقاله توسط شرکت کنندگان، نشان از استقبال مناسب در تمام محورهای همایش است.
دکتر رحیم بقایی با اشاره به اینکه چهارمین همایش ایمنی بیمار به صورت ملی و کشوری و برای اولین بار به صورت بین المللی از امروز تا پنجم خرداد برگزار میشود. می گوید: بیشتر مقالات نیز در بخش ایمنی بیمار در خدمات پزشکی و پرستاری و همچنین بخش ویژه کووید۱۹ است.
وی ادامه داد: در این همایش ملی و بین المللی که امسال با حضور میهمانان بین المللی از کشورهای آمریکا، کانادا، ترکیه، عراق و سوئد برگزار می شود، ۶۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۶۰ مقاله نیز در قالب پوستر ارائه می شوند.
وی تاکید کرد: از داخل کشور نیز میهمانان از استانهای آذربایجانغربی، آذربایجانشرقی، تهران، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، هرمزگان و زنجان حضور دارند.
وی با تشریح محورهای اصلی همایش ایمنی بیمار یادآور شد: از سه منظر ایمنی بیمار در مرحله اول به میتوان به محیط ایمن بیمار اشاره کرد و در مرکز درمانی باید رعایت شود تا بیمار دچار مشکل نشود لذا ایمنی محیط از اهمیت بیشتری برخوردار است.
بقایی با بیان اینکه رعایت تداخل دارویی در دریافت داروهای بیمارستانی، دومین محور اصلی است افزود: دانشجویانی که در حال آموزش هستند نباید از منظر آموزششان، خدشهای بر روند درمان و مراقبت بیمار بیندازند که این موصوع نیز از اصول سوم محوریت مقالات است.
وی با اشاره به اهمیت کیفیت در مراکز درمانی گفت: تمام چالش سیستمهای درمانی در ارتقا کیفیت و کاهش هزینههاست که باید به صورت متداول و پایدار اجرا شود که این نکته نیز از محورهای مهم مقالات ارسالی است.
معاون پژوهشی دانشکده پرستاری ارومیه با اشاره به بخش ویژه کووید ۱۹ در همایش ایمنی بیمار اضافه کرد: کووید ۱۹ که به مدت ۲ سال سیستم درمانی را تحت فشار قرار داد، بخش ویژه همایش بوده و دارای امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان است.
وی همایش را ابزاری برای گسترش فرهنگ ایمنی بیمار در کشور دانست و ادامه داد: مرکز تحقیقات ایمنی بیمار در مرکز تحقیقات علوم بالینی فعال و از سویی دیگر ماموریت کلان منطقه ۲ در ایمنی بیمار نیز به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه سپرده شده است لذا نیاز اساسی به حمایت و پشتیبانی مسوولان استانی و مدیران مراکز درمانی داریم.