مهناز حیدری ریکان، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی گفت: دشتها و دامنه کوههای این استان در بهار، رویشگاه گیاهانی است که هم خوراکی هستند و هم خاصیت دارویی دارند؛ به طوری که استان آذربایجان غربی رویشگاه ۱۵۰۰ گونه گیاهی است.
وی می گوید: استان آذربایجان غربی به علت قرار گرفتن در مسیر رویشگاههای اروپایی، مدیترانهای و قفقازی رویشگاه ۱۵۰ گونه انحصاری و نادر است و اکثر این گونهها به علت تغییرات آب و هوایی سالهای اخیر، تخریب رویشگاهها و عوامل دیگر در معرض انقراض هستند،
مسئول هرباریوم مرکز تحقیقات و منابع طبیعی وآموزش کشاورزی استان اظهار کرد: بررسیهای اخیر نشان میدهد که حدود ۲۰ گونه از گیاهان دارویی استان در معرض انقراض با سرعت بالا هستند.
وی اقزود: حفظ و نگهداری ذخایر ژنتیکی گیاهان دارویی و معطر از وظایف مهم ملی است، و افزایش فهرست گیاهان دارویی در حال انقراض یا منقرض شده موجـب نگرانـی محققان در زمینه حفاظت از گیاهان شده است و از آنجا که گیاهان دارویی بـومی هـر کشوری بدلیل محدودیت پراکنش آنها از آسیب پذیری بالایی در برابر انقراض برخوردارنـد، حفاظـت از آنها نیازمند مطالعات علمی و فعال است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی با بیان اینکه هرباریوم این مرکز با بیش از ۱۰ هزار نمونه گیاهی دومین گنجینه گیاهی کشور میباشد.
هرباریوم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی از سال ۱۳۷۰ شروع بکار کرده است و در این مجموعه بیش از۱۰ هزار نمونه گیاهی از جمله یک هزار و ۴۰۰ گونه گیاه دارویی، غذایی و سمی جمع آوری شده است.