دانشمندان سوئیسی ریزارگانیسم‌های سازگار با سرما را کشف کرده‌اند که می‌توانند انواع مختلف پلاستیک را در دمای پایین‌تر از آنچه در حال حاضر نیاز است، تجزیه و هضم کنند.

کشف میکروب‌های جدید پلاستیک خوار، اولین قدم به سوی ابداع روشی مقرون به صرفه‌تر در مقیاس صنعتی است که می‌تواند سیاره زمین را از آلودگی به پلاستیک نجات دهد.

نیاز زیادی برای رهایی از کاهش آلودگی به پلاستیکی در خشکی‌ها و اقیانوس‌ها وجود دارد. در سال ۲۰۲۰، تولید سالانه جهانی پلاستیک به ۳۶۷ مگاتن رسید و این روند تصاعدی همچنان ادامه دارد.

در حال حاضر، چندین ریزارگانیسم که پلاستیک را می‌خورند، کشف شده اند. این باکتری‌ها و قارچ‌ها آنزیم‌هایی تولید می‌کنند که پلاستیک را تجزیه می‌کنند، اما زمانی که این آنزیم‌ها در مقیاس صنعتی گسترش می‌یابند، معمولاً فقط در دمای بالاتر از ۸۶ درجه فارنهایت (۳۰ درجه سانتی‌گراد) کار می‌کنند. حفظ این دما از نظر تحمیل هزینه و آلوده کردن محیط زیست می‌تواند پرهزینه باشد.

امکان استفاده از ریزارگانیسم‌های سازگار با سرما برای تجزیه زیستی پلاستیک به ندرت مورد مطالعه قرار گرفته است. خوشبختانه، گروهی از دانشمندان سوئیسی دقیقاً می‌دانستند کجا به دنبال چنین ریزارگانیسم‌هایی بگردند. آن‌ها با رفتن به مناطق کوهستانی و قطبی گرینلند و سوئیس، از ۱۹ سویه باکتری و ۱۵ قارچ که روی پلاستیک دور ریخته شده یا عمدا دفن شده حاضر بودند، نمونه برداری کردند و با کشت آن‌ها در آزمایشگاه در دمای ۱۵ درجه سانتیگراد از توانایی بالای پلاستیک خواری بالای این باکتری‌ها مطلع شدند.

چالش بزرگ بعدی شناسایی آنزیم‌های تجزیه کننده پلاستیک است که توسط میکروب‌ها تولید می‌شوند. بهینه سازی فرآیند‌ها برای به دست آوردن مقادیر زیادی آنزیم و بهینه‌سازی ویژگی‌هایی مانند پایداری آنزیم‌ها و اصلاح بیشتر آنزیم‌ها نیز مورد نیاز است.

منبع:نیواطلس 

برچسب ها: میکروب ها ، محیط زیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار