غلامحسین حسینی نیا رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: چهار راهبرد اساسی در سازمان فنی و حرفهای در راستای نهضت ملی مهارت آموزی تدوین شده است که علاوه بر پیشبینی ارائه آموزشهای مهارتی به ۴ میلیون نفر تا سال ۱۴۰۶ در برنامه سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده است، حدود ۴ میلیون نفر ساعت آموزش توسط بخشهای دولتی و خصوصی به شاغلان، کارجویان و متقاضیان مهارت آموزی ارائه شود.
وی اظهار کرد: ملاک ارزیابی اقدامات استان ها، شاخصهای مشخص شده در توافقنامه اجرایی – آموزشی ۱۴۰۲ است که ضروری است از ظرفیتهای شرکای اجتماعی، اصناف بهره ببریم زیرا میتواند منجر به درآمدزایی برای استان شده که به جز سهم اندکی از آن برای هزینه کرد در موارد خاص، تمام آن به استان تعلق میگیرد.
حسینی نیا با تأکید بر مولدسازی کارگاههای نیمه تعطیل و راکد در استانها گفت: کارگاههای مذکور باید ترجیحاً به مؤسسات کارآموزی آزاد و شرکای اجتماعی به شرط ارائه آموزشهای مهارتی و در صورت عدم استقبال از سوی آنان در مناطق محروم با شرط ارائه رایگان آموزشها به مؤسسات خیریه واگذار شود.
وی با بیان اینکه ارائه آموزشها در بخش دولتی و به ویژه آموزشگاههای آزاد باید بر اساس آمایش منطقه انجام شود، گفت: برای پیشبرد اهداف سازمان نیازمند ارائه آموزشهای مهارتی و تخصصی هستیم و در این مسیر نباید به حداقلها اکتفا کنیم و میتوانیم در تربیت نیروی انسانی ماهر به سراغ شرکای اجتماعی برویم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با اشاره به در نظر گرفتن آموزش به افراد کم بضاعت و بی بضاعت، گفت: کسی به دلیل بضاعت کم از چرخه آموزش خارج نمیشود و میتوان به این افراد با کمک کمیته امداد، بهزیستی و خیرین مهارتی آموزشهای رایگان ارائه داد.
حسینی نیا عنوان کرد: آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد در قالب مشارکتهای اجتماعی به افراد بی بضاعت آموزش رایگان ارائه میدهند که اکنون ۱۰% آموزشهای رایگان در مؤسسات کارآموزی آزاد ارائه میشود.