عبدالناصر درخشان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره نقش نهضت ملی مسکن در تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» گفت: وعده ساخت ۴ میلیون مسکن از ابتدا توسط رئیس جمهور داده شده است البته در شرایط فعلی کشور ساخت مسکن سختتر شده است، اما دولت باید در نظر داشته باشد اگر عزم جدی در راستای تحقق وعده خود داشته باشد شعار سال نیز تا حدود زیادی محقق خواهد شد.
وی افزود: اگر اهتمام بیشتری در تحقق شعار سال و وعده رئیس جمهور و همچنین قانون مجلس صورت بگیرد، در بحث اشتغال و حل معضل بیکاری تاثیرگذار خواهد بود علاوه بر این با توجه به اینکه بزرگترین چالش مردم و بالاخص جوانان ما تامین مسکن است با اجرایی شدن نهضت ملی مسکن میتوان مشکلات زیادی را در کشور حل کرد.
درخشان گفت: با وجود آنکه دولت در حال تلاش است تا از ظرفیتهای خود استفاده کند تا این شعار را محقق کند، اما در یک سال گذشته به چیزی که دولت قول داده بود نرسیدیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره دلیل کند بودن روند الحاق زمینها به طرح نهضت ملی مسکن بیان کرد: متاسفانه برای الحاق زمینها استانداران و مدیران استانی نیازمند اختیاراتی هستند که به آنها داده نشده است. این مدیران میتوانند در بستر خود و با توجه به مقتضیات زمان تصمیمگیری لازم را داشته باشند.
وی اظهار کرد: چنانچه تفویض اختیاری به استانداران و مجموعه فرمانداران انجام شود و اختیارات آنها در زمینه الحاق زمینها گسترده شود اتفاق بهتری خواهد افتاد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه درباره روند همکاری بانکها برای اعطای تسهیلات در راستای رونق ساخت مسکن در کشور گفت: اگر چنانچه بانکها در این راستا قدم بردارند و بتوانند تسهیلات لازم را به مردم اعطا کنند قطعاً گام موثری در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن خواهد بود.
وی افزود: وقتی میگوییم باید ۴ میلیون مسکن ساخته شود یعنی اینکه دولت از ظرفیتهای خود و همچنین ظرفیت ارگانهای دیگر استفاده کند تا بتواند به این وعده و قانون جامه عمل بپوشاند. یکی از این بخشها، بانکها هستند که اگر در این مسیر همکاری نکنند کار سخت خواهد شد.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس در پایان با بیان اینکه بانکها اهرم خوبی برای تسهیل پیشبرد ساخت مسکن هستند، تصریح کرد: در حال حاضر شرایط برای الحاق زمینها به شهرستان حوزه انتخابیه من به خوبی پیش نرفته است به این دلیل که مدیران استانی اختیار لازم را برای انجام این امور ندارند. به عبارتی باید از تمرکزگرایی در تصمیم گیریها فاصله بگیریم.
خواهشاً قیمت خودرو را پیگیری کنید. چه وضعی هست در این دولت که خودرو در کمتر از یک سال ۴ برابر شده است، تکلیف خودروهای وارداتی دست دوم به کجا رسید؟