مدیر کنترل کیفی آب شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: یکی از بزرگترین چالش‌های خوزستان این است که به راحتی آب خوردن پساب‌های صنایع، کشاورزی و پرورش ماهی وارد رودخانه‌ها به ویژه کارون می‌شود و تصفیه‌خانه برخی بیمارستان‌ها نیز عملا نمایشی است و فاضلاب سمی وارد رودخانه می‌کنند.

 

شهرام مرادی در نشست بررسی سیستم‌های آبی و ساختار شهری اهواز که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با اشاره به مطرح شدن موضوع مصرف آب بسته‌بندی به جای استفاده از آب شرب اهواز توسط یک پزشک برای برخی افراد غیر بومی در پی بروز مشکلات گوارشی پس از گذشت چند روز از مصرف آب شرب اهواز گفت: اصطلاحی به نام «آب به آب شدن» وجود دارد؛ هر کسی اگر آبی با سختی خاصی مصرف کند و به شهر دیگری برود و آب آن شهر را مصرف کند به دلیل سختی آب جدید، در دو سه روز نخست دچار مشکل گوارشی می‌شود بنابراین این موضوع ربطی به وضعیت آب اهواز ندارد. 

او با اشاره به مزایای طرح غدیر در بهبود کیفیت آب افزود: در حال حاضر آبی که در سطح شهر اهواز وجود دارد، با EC ۵۰۰ میکروموس است. کجا آب با این EC است؟ طرح آبرسانی غدیر شهرهای زیادی را تحت پوشش قرار داده است اما با تکمیل کار، مناطق بیشتری را تحت پوشش قرار می‌دهد.

مدیر کنترل کیفی آب شرکت آب و فاضلاب خوزستان  می گوید: استفاده طولانی مدت از دستگاه‌های تصفیه خانگی آب برای بدن مضر است زیرا املاحی که باید به بدن برساند را نمی‌رساند. به طور مثال در حال حاضر دشت آزادگان بهترین آب را دارد و اگر مردم از آب شیرین‌کن استفاده کنند، عملا به خود ضربه وارد می‌کنند.

آقای مرادی در خصوص وضعیت بهداشت آب ادامه داد: تنها ارگان نظارت بر همه شرکت‌های آب و فاضلاب، معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند که اگر مشکلی ببینند به هیچ وجه اغماض نمی‌کنند و سریعا موضوع بررسی و مشکل رفع می‌شود.

به گفته او،  آبی که به دست مردم می‌رسد از نظر بهداشتی هیچ فاصله‌ای با استاندارد ندارد.

مدیر کنترل کیفی آب شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: آب به صورت روزانه از نظر سه شاخص مطلوبیت میکروبی، کلرسنجی و کدورت بررسی می‌شود که این آمار بین بهداشت، آبفا خوزستان و کشور محرمانه است.

آقای مرادی ادامه داد: اگر آب مشکل داشته باشد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هر استان به عنوان سخنگو، اطلاع‌رسانی لازم را انجام می‌دهد.

او با اشاره به اختلاف بین آبفا و بهداشت در خصوص برخی شاخص‌های آب، گفت: در شهرهای دیگر بیشتر از آب زیرزمینی استفاده می‌کنند اما تنها استانی که آب شرب خود را از آب سطحی تامین می‌کند، خوزستان است.

مدیر کنترل کیفی آب شرکت آب و فاضلاب خوزستان در خصوص جداسازی آب مصرفی صنایع از شبکه آب شرب مصرفی افزود: در حال نامه‌نگاری در این زمینه هستیم اما هنوز از این موضوع استقبال نمی‌کنند.

شهرام مرادی ادامه داد: تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب در مجاورت دو شرکت فولاد داریم که در حال التماس هستیم این فاضلاب را بازچرخانی و استفاده کنند اما حاضر نیستند این کار را انجام دهند.

او  با انتقاد از عملکرد اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: فکر می‌کنم مسئولان محیط زیست خوزستان خواب هستند؛ با اداره‌کل حفاظت محیط زیست نامه‌نگاری کردیم که چند نقطه دچار آلودگی شناسایی شده و ما در حال برداشت آب از این بخش‌ها هستیم و نمی‌توانیم با تصفیه‌خانه متعارفی این آب را تصفیه کنیم اما حتی حاضر نیستند جوابی به ما بدهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۵ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
اقای مرادی خجالت بکشید ازدروغ گفتن بیشرمانه غیرعلمی، اولا که درهرخانه ای اگر پمپ آب نداشته باشند یعنی آب ندارند، واگرپمپ آب داشته باشند ودستگاه تصفیه آب نداشته باشند میبایست یک لیوان آب طبق دستگاه سختی سنج با مقیاس بالای 500 میل کنند، واگر پمپ آب ودستگاه تصفیه داشته باشند با این آب اهواز سختی سنج رقم بالای 200را نمایش میدهد، خجالت بکشید بخاطرپست ومقام وحقوق ومزایای نجومی رانتی حاضرید علاوه برشرف ووجدان که ندارید ملت را بکام مرگ بفرستید،،، اگرراست میکویید طی یک نمایش زنده باحضور نمایندگانی از مردم محلات ومناطق بادستگاه سختی سنج درشبکه خوزستان نمایش دهید تارسوا شید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
پساب کشاورزی هم بسیار خطرناکتر از پساب صنایع و شهرهاست
شرکتهای خوزستان به مسولیت اجتماعی خود عمل کنند