رییس کل دادگستری خوزستان از رفع تصرف چهار هزار و ۳۹۵ هکتار اراضی ملی و دولتی در استان به ارزش ۲۰ هزار و ۸۳۰ هزار میلیارد ریال خبر داد.

علی دهقانی گفت: طی سال گذشته ۲ هزار و ۸۲۲ هکتار رفع تصرف شد و امسال این رقم، رشد ۵۵ درصدی را نشان می‌دهد.

وی گفت: در همین مدت ۳۷۳ پرونده در حوزه تصرفات اراضی ملی، منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و اراضی ساحلی رودخانه‌ها و ۱۳۳ پرونده نیز در حوزه تغییر کاربری غیرمجاز تشکیل شد.

دهقانی ادامه داد: همچنین در این مدت با اجرای ماده سه و تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی، یکهزار و ۲۹۰ سازه غیرقانونی در اراضی دولتی و کشاورزی تخریب شد و حدود ۲۶ هکتار از اراضی کشاورزی و باغات استان که تغییر کاربری شده بود، به وضع سابق برگشت داده شد.

رییس کل دادگستری خوزستان خاطر نشان کرد: اگر در مراحل اولیه تغییر کاربری، از احداث هرگونه بنا جلوگیری شود، از بسیاری هزینه‌ها و ورود به چرخه رسیدگی قضایی پیشگیری خواهد شد.

وی اظهار کرد: در همین راستا و با اقدامات پیشگیرانه در دادسراها و یگان حفاظت از اراضی، در ۹ ماهه امسال از تغییر کاربری بیش از ۱۵۱ هکتار از اراضی استان پیشگیری شد.

دهقانی بر تسریع اجرای احکام صادره تاکید کرد و گفت: تقویت یگان حفاظت به ویژه در شهرستان‌هایی که از اراضی کشاورزی برخوردار هستند، ضروری است و باید مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گیرد.

دهقانی گفت: در راستای صیانت از منابع آبی استان و توزیع عادلانه آب، ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز آب سلب امتیاز تخریب شد و ۱۱۰ دستگاه کنتور هوشمند نیز توسط امور آب جهاد کشاورزی نصب شده است.

رییس کل دادگستری خوزستان افزود: علاوه بر اقدامات عملیاتی ضروری است کشاورزان در خصوص مجازات برداشت غیرقانونی از منابع آبی و فرهنگ صحیح استفاده از آب، آگاهی بخشی شوند.

دهقانی ادامه داد: استفاده از الگوهای مبتنی بر احیا و بازچرخانی منابع آبی همانند توسعه تصفیه‌خانه‌های مدرن و بهره‌گیری مضاعف از ظرفیت پساب‌های فاضلابی، استفاده از الگوهای کشت مناسب هر اقلیم جغرافیایی و روش‌های نوین آبیاری، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و اجتناب از کشت محصولات آب‌بر، اقدام مناسبی در جهت حفظ منابع آبی استان و توسعه پایدار کشاورزی است.

وی در ادامه با اشاره به عملکرد نامطلوب کمیسیون رفع تداخل اراضی زراعی و ملی استان نسبت به استان‌های دیگر، دستور داد در تشکیل جلسات این کمیسیون در تمامی شهرستان‌ها، رفع تداخل اراضی به عنوان پیش زمینه اجرا و تحقق صد درصدی کاداستر (حدنگاری) و تثبیت مالکیت و صدور سند اراضی کشاورزی و ملی تسریع شود.

دهقانی تاکید کرد: با رفع تداخل اراضی بلاتکلیف، ترسیم نقشه و سایر اقدامات لازم، طرح حدنگاری اراضی استان تا پیش از پایان سال تکمیل شود.

منبع: ایرنا

برچسب ها: زمین خواری ، رفع تصرف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.