امین مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان با گرامیداشت ۶ اردیبهشت روز نامگذاری شده به نام سنه گفت: این روز که با پیگیری و تلاش شهرداری و شورای اسلامی شهر سنندج از سال ۱۳۹۷ در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسیده است فرصت مناسبی است تا در زمینه معرفی پتانسیلها وویژگیهای غنی فرهنگی وهنری این کهن شهر ایران زمین اقدام کرد.
او در این خصوص گفت: سنندج از دیرباز به عنوان مهد علم ودانش نقش بسزایی در اعتلای فرهنگ وهنر ایران عزیز را داشته است.
مرادی ادامه داد: بزرگان و دانشمندان بزرگی که در این شهر تاریخی زیست کرده اند و نشان و افتخاری بر افتخارات کردستان افزوده اند که هریک از آنان نشانی از دیانت، دلاوری و پهلوانی، هنرو فرهنگ، صنعت و دانش را درکنار ویژگیهای بیشمار دیگری که صدها مجلد را میتوانند به خود اختصاص دهندبرعهده داشته اند.
او در این خصوص گفت: برهمین مبنا حوره هنری استان کردستان از سالها پیش با توجه به این پتانسیل غنی در بخش فرهنگ وهنر اقدامات ارزندهای را به انجام رسانده که حاصل آن در ثبت سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی و معرفی ظرفیتهای دیگر این شهر بسیار مؤثر واقع گردید.
رئیس حوزه هنری کردستان به یکی از ویژگیهای سنندج در بخش هنر اشاره کرد و گفت: سنندج مهد دف و دف نوازی بوده که به نوعی با بی توجهی صرفا در بین بخشی از هنرمندان آشنا به این موضوع شناخته شده بود که جشنواره دف نوای رحمت توانست ان را از مهجوریت درآورده و همنوازی ۱۰۰۰ دف نواز سنندجی زمینهای را فراهم کرد تا سنندج به عنوان پایتخت دف نوازی جهانی شود و دف و دف سازی به عنوان یک میراث معنوی به ثبت ملی برسد.
او افزود: حضور بزرگان موسیقی ایران زمین همچون استاد بیژن کامکار، استادمحمد جلیل عندلیبی، استاد لوریس چکناواریان، دکتر نادر مشایخی، استاد فریدون شهبازیان، استاد هادی منتظری، استاد مسعود حبیبی، استاد اردشیر کامکار، استاد احمد خاک طینت، استاد کیوان ساکت، استاد عماد توحیدی، زنده یاد شکراله حیاتی درکنار هنرمندان مطرح سنندج همچون سید علاءالدین یاسینی، سید عطاء سلامیه، سید بهاءالدین حسینی، برادران غوثی، کژوان ضیاء الدینی، مهدی احمدی، فرزاد عندلیبی به عنوان داور در دورههای ده گانه این جشنواره که آوازه بین المللی پیدا کرده است و هرساله با نوآوری و حضور گروهها و دف نوازان نوجوان و جوان با ابتکار و خلاقیت در آن، کمک کرد سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی معرفی شود.
مرادی در ادامه به حضور تاریخی شورایعالی خانه موسیقی و بزرگان موسیقی ایران زمین به کردستان هم اشاره کرد وگفت: برای اولین بار در تاریخ ایران اساتید بزرگ موسیقی استاد فرهاد فخرالدینی، حسن ریاحی، محمد سریر، هوشنگ کامکار، داریوش پیرنیاکان، محمد میرزمانی، حمید رضا اردلان، حمید رضا نوربخش سه روز مهمان حوزه هنری کردستان بودند و از نزدیک با پتانسیل و استعدادهای غنی موسیقی این دیار آشنا شدند و مهر تأییدی زدن بر هنر وفرهنگ پویا و با استعداد این دیار.
وی افزود: در بخش تولید اثر نیز با بهره مندی از همین پتانسیل غنی گامهای بسیار مهمی توسط حوزه هنری در زمینه معرفی شهر" سنه" برداشته شده است که از آن جمله میتوان به تولید کتاب دوجلدی "دف و دف نوازی" اثر فرزاد عندلیبی، کتاب" پرواز" قطعاتی برای کمانچه اثر راشد بابا شهابی، کتاب" موسیقی در کردستان " تألیف محمد میرزایی از سری کتابهای دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان، آلبومهای موسیقی مختلف همچون "ذکر دف"، "چل چرا"، " گول هه نار"، " مستوره"، "جام گلکون"، "دریاب و دُریاب"، "کوسالان" اشاره کرد.
او گفت: امسال نیز در پاسداشت روز سنه، چهارشنبه ۶ اردیبهشت پردیس سینمایی بهمن سنندج به صورت نیم بهاء ارایه خدمات خواهند داشت و در همکاری با شهرداری سنندج گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج میزبان آثار عکاسان با محوریت سنه خواهد بود.
روز شنبه نیز از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در سالن شماره ۲ پردیس سینمایی بهمن سنندج آیین رونمایی از کتاب ۱۰۰ پرتره هنرمندان کردستان که ۴۰ پرتره به هنرمندان سنندجی اختصاص دارد با حضور نویسنده کتاب لقمان رحیمی از هنرمندان بوکانی رونمایی وبا حضور استاد دکتر قطب الدین صادقی، استاد دکتر فرد. ین صادق ایوبی، استاد مرادسلیمی و هنرمند افشین فتاحی مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت