با حضور جمعی از مسئولان استانی آئین رونمایی از لوح ثبتی روستای پلکانی کنگ از توابع شهرستان طرقبه شاندیز برگزار شد.

احسان زهره وندی معاون میراث فرهنگی اداره مل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در این مراسم گفت: میراث فرهنگی کالبدی و فیزیکی بدون حضور مردم همانند یک جسم بی‌جان و بی‌روح می‌ماند.

او افزود: امیدواریم امروز روز شروع گفتمان و تعامل بین میراث فرهنگی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط با مردم روستای کنگ باشد.

محمود طغرایی مسئول ثبت ملی آثار تاریخی فرهنگی و طبیعی خراسان رضوی نیز در این مراسم  گفت: اگرچه قدمت این روستا حدود هزار سال پیش بینی می‌شود، اما شاید شواهد باستان‌شناسی قدیمی‌تری هم داشته باشد.

او  با اشاره به اینکه بر بالای این بافت تاریخی موجود قلعه تاریخی به نام کنگ وجود دارد که نام روستا نیز از آن گرفته شده است، افزود: هر چند بر اساس بررسی‌ها شاید روستا قدمتی قبل از اسلام داشته باشد، ولی آنچه معلوم است اینکه تقریباً از دوره تیموری و صفوی مطمئن هستیم و شواهد معماری از جمله دوره قاجار داریم.

 مسئول ثبت ملی آثار تاریخی فرهنگی و طبیعی خراسان رضوی ادامه داد: در قبرستان‌های روستا قبر‌هایی از دوره تیموری، صفوی و قاجار داریم یک سابقه چند هزار ساله در روستای کنگ شواهد معماری و باستان شناسی داریم.

طغرایی  در ادامه با اشاره به اینکه از چندین سال قبل به دنبال ثبت روستا هستیم، بیان کرد: پرونده برای ثبت الزامات بسیاری داشت از جمله اینکه مطالعات بسیار عمیقی باید انجام می‌دادیم و تک تک پلاک‌ها را شناسایی می‌کردیم.

او تصریح کرد: با انجام چندین مرتبه مطالعات در نهایت موضوع سال ۱۳۹۹ در شورای ملی ثبت، مطرح و در سال ۱۴۰۱ در فهرست آثار ملی به شماره ۳۳۰۱۰ به ثبت رسید.

محمود واحدیان معاون عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم با تقدیر از میراث فرهنگی در به ثبت رساند این روستا در فهرست آثار ملی، گفت: بنیاد مسکن در راستای وظایفی که بر عهده دارد و در راستای همکاری‌های فی‌مابین خودش و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری روستای کنگ را به طور ویژه در برنامه‌های خود قرار داده است.

 او افزود:  طرح هادی روستای کنگ را با مشارکت، همفکری و همراهی میراث فرهنگی و گردشگری طراحی نمودیم، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این خصوص ضوابطی در نظر گرفت که در حفظ و نگهداری بافت بسیار نفیس روستا کمک می‌کند.

این مقام مسئول ادامه داد: امیدواریم در آینده روستای کنگ بتوانند به عنوان نگینی در سطح خراسان رضوی بدرخشد و خودش مرجعی شود برای سایر روستا‌ها که یاد بگیرند و ببینند این روستا با این کالبد بسیار زیبا چگونه حفظ و نگهداری شده است.

کنگ؛ روستایی از توابع بخش طرقبه شهرستان طرقبه شاندیز در خراسان رضوی است. شهرت روستای کنگ، یکی از نمونه‌های بسیار باارزش معماری پلکانی در ایران، به ماسوله خراسان مربوط می‌شود. قدمت این روستا به دوره پیش از اسلام بازمی‌گردد و به عنوان مقصدی مناسب برای لمس تاریخ شناخته می‌شود. طبیعت این منطقه بسیار زیباست و دوستداران طبیعت می‌توانند از آن لذت ببرند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.