مدیرعامل گوگل گفت: جامعه برای پذیرش هوش مصنوعی به زمان نیاز دارد و کشورها باید این حوزه را قانونمند کنند.

سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل و آلفابت، در مصاحبه‌ای گفت: توسعه‌ سریع هوش مصنوعی روی تمامی محصولات همه‌ شرکت‌ها اثر خواهد گذاشت. پیچای هشدار داده که جامعه باید برای مواجهه با فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی به آمادگی لازم دست پیدا کند.

 مدیرعامل گوگل معتقد است شغل‌هایی نظیر نویسندگی، حسابداری، معماری و حتی مهندسی نرم‌افزار جزو مشاغلی هستند که هوش مصنوعی آن‌ها را مختل می‌کند.

سوندار پیچای ضمن هشدار درباره‌ی عواقب توسعه‌ سریع هوش مصنوعی گفت که این فناوری باعث می‌شود حجم اطلاعات گمراه‌کننده و اخبار و تصاویر جعلی بسیار بیشتر شود و در نتیجه‌ این اتفاق آسیب‌های فراوانی به‌بار بیاید.

ماه گذشته‌ میلادی، گوگل چت‌بات بارد را به‌عنوان رقیب مستقیم ChatGPT وارد مرحله‌ آزمایشی کرد. درحالی‌که گوگل رویکردی بسیار محتاطانه در پیش گرفته، مایکروسافت با سرعت بسیار زیاد در حال تزریق هوش مصنوعی به سرویس‌هایش است. ردموندی‌ها با امضای قرارداد چند‌میلیارد‌دلاری، فناوری استفاده‌شده در ChatGPT را وارد موتور جست‌و‌جوی بینگ و نرم‌افزار‌های آفیس کردند.

در هفته‌های اخیر، نگرانی بابت هوش مصنوعی بسیار بیشتر شده است. ماه گذشته، ایلان ماسک و گروهی از پژوهشگران سرشناس هوش مصنوعی خواستار توقف شش‌ماهه‌ توسعه‌ این فناوری شدند؛ با‌این‌حال، عده‌ای از تحلیلگران نظیر اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل و بیل گیتس معتقدند که چنین هدفی دست‌یافتنی نیست.

مدیرعامل گوگل معتقد است که درکنار سازگاری سریع جامعه، باید قوانین جدیدی برای جرم‌انگاری سوءاستفاده از هوش مصنوعی وضع شود. همچنین از دیدگاه سوندار پیچای، لازم است کشور‌های مختلف رویکردی ایمن برای توسعه‌ی هوش مصنوعی در پیش بگیرند و متکی‌بر قوانین اخلاقی باشند.

سوندار پیچای می‌گوید تصمیم‌گیری درباره‌ هوش مصنوعی و آینده‌ی این فناوری فقط در حوزه‌ی اختیارات یک شرکت نیست: «فکر می‌کنم افزون‌بر مهندسان باید جامعه‌شناسان و اخلاق‌شناسان و فیلسوفان نیز در روند توسعه‌ی این فناوری ایفای نقش کنند.»

وقتی از پیچای پرسیده شد که جامعه برای سرویس‌هایی مثل بارد آمادگی دارد یا نه، او در پاسخ گفت حس می‌کند که جامعه آماده نیست؛ اما به‌طور‌کلی نگاه خوش‌بینانه‌ای به این موضوع دارد. سوندار پیچای معتقد است که چت‌بات‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی نوعی جعبه سیاه دارند و این یعنی نمی‌توانیم به‌طورکامل بفهمیم که برخی از پاسخ‌ها را چرا و چگونه تولید می‌کنند.

مصاحبه‌گر از پیچای پرسید: «شما کاملاً نمی‌دانید که بارد چگونه کار می‌کند و با این‌حال در جامعه آزادش کرده‌اید؟» مدیرعامل گوگل در پاسخ گفت: «بگذارید این‌گونه بگویم که به‌نظرم ما نحوه‌ کارکرد مغز انسان را نیز به‌طورکامل درک نکرده‌ایم.

منبع:CNBC

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
یزمانی پول را اختراع کردن تا بتونن باهاش کلا بخرن ولی همین پول الان آدمارو میخره خیلی راحت و یه زمانی میرسه ههوش مصنوعیی که برا راحت کردن کار مدیران و ابر شرکتا بکار میره روزی نبض آدمارو هم دست بگیره
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۶:۰۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
هوش مصنوعی جایگزین هیچ شغلی نمیشود این فکرهای عقب‌مانده را کنار بگذارید شغلهای جدیدی که هوش مصنوعی و سازندگانشان ایجاد میکنند را هم در نظر بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
من فعلا تو این فکرم چطوری میتونم یه پراید مدل 89 بخرم // هوش مصنوعی میخوام چکار کنم
آخرین اخبار