رئیس اداره مدیریت زیست محیطی آب، خاک و پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه ۲۰۰ نقطه تخلیه پراکنده پسماند در گیلان شناسایی شده است گفت: از مجموع این نقاط ۲۰ درصد آن در حاشیه رودخانه‌ها قرار دارند که با ابلاغ و پیگیری، تا کنون ۷۰درصد نقاط توسط مدیران اجرایی پسماند دهیاریها، بخشداریها وشهرداری ها پاکسازی شده است.

استان گیلان دارای جاذبه‌های گردشگری پویایی است به سبب این طبیعت بکر و زیبا سالانه پذیرای بسیاری از مسافران از اقصی نقاط کشور و جهان است، رودخانه‌ها یکی از بستر‌های مناسب تفریح گیلان شمرده می‌شود این اکوسیستم غنی و زیبا هر بینده‌ای را به سوی خود جذب می‌کند. 

اما متاسفانه زباله سوغات مسافران به طبیعت و حاشیه رودخانه‌های گیلان است. 
در پی ارسال پیامی از شهروند خبرنگار با موضوع انباشت زباله در مسیل رودخانه‌های گیلان با درخواست این پیام به خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان که " درباره انباشت زباله‌ها در مسیل رودخانه در استان گیلان گزارش تهیه کنید. در این مسیر‌ها سطل‌های زباله و جمع آوری زباله‌ها به سختی مشاهده می‌شود" به سراغ اداره کل محیط زیست گیلان رفتیم و اقدامات صورت گرفته در حوزه پسماند و انباشت زباله در حاشیه رودخانه هااز این اداره کل جویا شدیم: 



سمانه قربانی _رئیس اداره مدیریت زیست محیطی آب، خاک و پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه انباشت زباله در حاشیه رودخانه‌ها از معضلاتی است که با ورود گردشگر به استان به اوج خود می‌رسد گفت: محیط زیست گیلان در راستا اقداماتی، چون پیگیری رعایت ضوابط اصولی دفع پسماند‌ها و شناسایی بیش از ۲۰۰ نقطه تخلیه پراکنده پسماند که از این مجموع حداقل ۲۰ درصد آن در حاشیه رودخانه‌ها قراردارند. 

وی افزود: ابلاغ و پیگیری پاکسازی نقاط تا کنون ۷۰درصد نقاط توسط مدیران اجرایی پسماند دهیاری‌ها، بخشداری‌ها و شهرداری‌ها پاکسازی شده است. 

قربانی افزود: نقاط باقی مانده نیز پاکسازی شده اند، ولی دچار برگشت پذیری به وضعیت قبلی و تداوم تخلیه پسماند گردیده اند. 

رئیس اداره مدیریت زیست محیطی آب، خاک و پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: پیگیری تفکیک از مبداء پسماند در سطح استان از دیگر اقداماتی بود که صورت گرفت و تاکنون۵۰ درصد شهر‌ها تحت پوشش قرار گرفته و هدف گذاری شده که تا پایان سال تمامی خانوار‌های شهر‌های استان از سوی شهرداری‌ها تحت پوشش تفکیک از مبداء قرار می‌گیرند تا ورودی زباله به مراکز دفن و نقاط تخلیه پراکنده کاهش یابد.
وی اضافه کرد: با توجه به تداوم وضعیت موجود در بسیاری از شهر‌ها و روستا‌های گیلان، این اداره کل از ۱۸ شهردار و ۴۱ دهیار به مراجع قضایی معرفی کرده است.

قربانی افزود: رفع مشکل انباشت روزافزون پسماند استان‌های شمالی، مستلزم ترکیبی از روش‌های مدیریت پسماند، کاهش تولید زباله، تفکیک از مبدا و استقرار و بکارگیری سیستم‌های پردازش زباله، تولید کمپوست جهت به حداقل رساندن دفن، نصب سریع زباله سوز‌های دارای راندمان مناسب و ... توسط متولیان مدیریت پسماند است.

برچسب ها: رودخانه ها ، پسماند
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.