اوکراین یکی از بزرگترین کشورهای صادر کننده غلات در جهان محسوب میشود. از همین رو، آغاز جنگ در این کشور در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ و توقف صادرات این کشور باعث افزایش بهای مواد غذایی در جهان شد. در نهایت روسیه و اوکراین با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل موافقت خود را با ارسال غلات از دریای سیاه اعلام کردند. گرچه این توافق در ۱۸ مارس سال جاری میلادی برای یک دوره ۶۰ روزه دیگر تمدید شد، اما مسکو به هیچ عنوان از مفاد آن خشنود نیست.
به گزارش تله تریدر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که سازمان ملل متحد در اجرای توافق صادرات غلات از دریای سیاه که به محصولات کشاورزی اوکراین و روسیه اجازه صادرات به سرتاسر جهان را میدهد به هیچ عنوان موفق نیست.
او افزود: ما در ماه مارس با تمدید ۶۰ روزه آن (به جای ۱۲۰ روز) موافقت کردیم به این دلیل که دقیقا نیمی از این به اصطلاح معامله عملی شد و هنوز هم شاهد آن هستیم که این توافق به درستی کار نمیکند.
مسکو بر این باور است که توافق صادرات غلات از دریای سیاه با هدف ارسال این مواد غذایی به مناطق فقیر از جمله قاره آفریقا انجام شد. این در حالی است که اکنون اوکراین بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی خود را به کشورهای غربی و متحد خود صادر میکند.
روسیه مجموعهای از پیش شرطها را برای تمدید این توافق اعلام کرد که بازرسی از کشتیهای خروجی از بنادر اوکراین از آن جمله بود. سازمان ملل متحد امروز اعلام کرد پس از آنکه روسیه با خروج ۳ کشتی از بنادر دریای سیاه در روز سه شنبه مخالفت کرد و اجازه عبور آنها را نداد، اکنون بازرسی کشتیهای خروجی از بنادر اوکراین از سر گرفته شده و این توافق در حال اجرایی شدن است.