رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت : بیمه سلامت استان کرمانشاه بیش از ۱ میلیون و ۳۲۹ هزار نفر را تحت پوشش خودش قرارداده است. ویژگی این استان این است که بافت جمعیتی بهگونهای است که اکثر بیمهشدگانش بیمه سلامت هستند و جمعیت غالب عضو تحت پوشش این بیمه هستند برخلاف بعضی از استانها که بیمه غالب، بیمه تأمین اجتماعی است. بیمهشدگان بیمه سلامت ۶۳ درصد از جمعیت استان را تشکیل میدهد.
تحویلیان گفت: ضمن قبولی طاعات و عبادات و تسلیت به مناسبت نزدیک شده به ایام شهادت مولیالموحدین، خیلی خوشحال هستم در این فرصت اختصاصیافته در این مکان حضور پیدا کردم. خدمت به مردم توفیقی است از جانب خداوند که به بنده عطا شد که در بیمه سلامت استان کرمانشاه خدمتگزار مردم باشم.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه بیان کرد: بیمه سلامت استان کرمانشاه بیش از ۱ میلیون و ۳۲۹ هزار نفر را تحت پوشش خودش قرارداده است. ویژگی این استان این است که بافت جمعیتی بهگونهای است که اکثر بیمهشدگانش بیمه سلامت هستند و جمعیت غالب عضو تحت پوشش این بیمه هستند برخلاف بعضی از استانها که بیمه غالب، بیمه تأمین اجتماعی است. بیمهشدگان بیمه سلامت ۶۳ درصد از جمعیت استان را تشکیل میدهد.
وی افزود: افراد بیمهشدهی بیمه سلامت زیرمجموعهی در چند صندوق شامل صندوق کارکنان دولت، بیمه سایر اقشار، صندوق بیمه ایرانیان، صندوق بیمه سلامت همگانی، صندوق بیمه عشایر و روستایی، صندوق بیماریهای صعبالعلاج، صندوق درمان ناباروری و... جداگانه طبقهبندیشدهاند و تفاوتهای جزئیای در ارائه خدمات اینها وجود دارد، ولی درمجموع به یک صورت خدمات به آنها ارائه میشود.
تحویلیان در مورد کمیت بیمهشدگان هر صندوق چنین گفت: تعداد بیمهشدگان صندوق کارکنان دولت ۱۴۱ هزار و ۸۳۰ نفر، تعداد بیمهشدگان بیمه سایر اقشار ۱۲۰ هزار و ۶۸۸ نفر، تعداد بیمهشدگان صندوق بیمه ایرانیان ۱۲۸۵ نفر هستند.
تحویلیان خاطرنشان کرد: تعداد بیمهشدگان صندوق بیمه سلامت همگانی ۵۱۰ هزار و ۴۷۴ نفر هست. لازم به ذکر است که صندوق بیمه سلامت همگانی جزء آن دسته از بیمههایی است که افراد فاقد هرگونه بیمهای را بهطور رایگان بیمه میکند و این از افتخارات دولت سیزدهم هست.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه خطاب به کسانی که هیچ بیمهای ندارند عنوان کرد: بههیچوجه، هیچ ایرانی در سیستم بیمهای کشور رها نخواهد شد. بهعبارتیدیگر، هرکسی که هیچ بیمهای هم نداشته باشد، میتواند بهصورت رایگان در صندوق سلامت همگانی بیمه بشود.
رضا تحویلیان تصریح کرد: صندوق بیمه روستاییان و عشایر، آخر صندوق هست که ۵۵۵ هزار و ۵۰۲ نفر در آن بیمهشده وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: در استان کرمانشاه با ۱۲۶۲ مرکز و مؤسسه درمانی طرف قرارداد هستیم؛ که این مراکز و مؤسسات درمانی شامل درمانگاهها، بیمارستانها، داروخانهها، رادیولوژیها، آزمایشگاهها و مطبهای پزشکی میشود.
مدیر بیمه سلامت در خصوص میزان پرداختی در سال ۱۴۰۱ چنین عنوان کرد: ما در سال ۱۴۰۱ بیش از یک ۱۰۰۰ میلیارد و ۶۸ میلیون تومان بابت هزینههای درمانی مردم کرمانشاه به این ۱۲۶۲ مرکز و مؤسسه درمانی پرداخت داشتیم.
تحویلیان در مورد اتفاق میمون و مبارکی که در سال ۱۴۰۱ رخ داد چنین بیان داشت: اتفاق میمون و مبارکی این بود که بر اساس مصوبهی هیئت دولت و مجلس در ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۱، صندوق بیمه بیماران صعبالعلاج هم تأسیس شد و برای این صندوق اعتباری در حدود ۵ هزار میلیارد تومان در مجلس اختصاص پیدا داده شد و بنا شد که تقریباً کلیهی هزینههای بیمارانی که مبتلا به بیماری صعبالعلاج هستند، بیمه سلامت پوشش دهد و دیگر بیمار حتی هزینهای از جیب هم نداشته باشد. این امر بهخصوص در مورد داروهای این بیماران، صد درصد رایگان شده است.
وی در توضیح بیماران صعبالعلاج به چه کسانی گفته میشود عنوان کرد: حال بیماران صعبالعلاج به چه کسانی گفته میشد؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که در دولتهای قبلی فقط ۵ نوع بیماری جزء بیماران صعبالعلاج محسوب میشدند. در این دولت بیماری صعبالعلاج به ۱۰۷ نوع بیماری ارتقاء یافت که اگر به سایت بیمه سلامت مراجعه کنید، لیست این ۱۰۷ بیماری در آنجا وجود دارد و شهروندان میتوانند از این بیماریها مطلع شوند.
تحویلیان افزود: بیماران صعبالعلاج درگذشته فقط بیماری هموفیلی، تالاسمی، پیوند کلیه، اماس و دیالیز در نظر گرفته میشد. ولی در دولت آقای رئیسی بیماریهای تحت پوشش قرارگرفته بیشتر شد و بیماریهایی نظیر انواع سرطانها، بیماریهای قلبی، دیابتی، ژنتیکی و متابولیسمی را تحت پوشش قرارداد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در توضیح نحوه پوشش بیمهای بیماری اِساِماَی گفت: یکی از بیماریهایی که تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفت بیماری اِساِماَی بود که بسیار پرهزینه هست و در دولت قبلی گفته شد که ما پولی برای درمان پرهزینه این بیماری نداریم و حتی داروهایشان هم آزاد هزینه میشد. در حال حاضر هزینههای دارویی بیماران این بیماری تا سن ۱۰ سالگی بهصورت ۱۰۰ درصد رایگان تقدیم شد. در حدود ماهی ۳۰ الی ۴۰ میلیون تومان هزینهی دارویی این بیماری است.
رضا تحویلیان افزود: از ششماهه دوم سال ۱۴۰۱ با اطلاعرسانیهای صورت گرفته ما توانستیم ۱۴۰۰ پرونده جدید را ثبت و در کمیتههای تخصصی دستهبندی کنیم و مبلغی بالغبر ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تا الآن بهحساب این عزیزان واریزشده است.
در بابت سهم پرداخت بیمه سلامت تحویلیان چنین تصریح کرد: در صندوق بیماریهای صعبالعلاج درمانهای دارویی بیماران تا ۱۰۰ درصد پرداخت میشود. اگر درمان این بیماران در بخشها دولتی صورت گیرد، هزینههای درمانشان تا ۱۰۰ درصد پرداخت میشود و اگر در بخش خصوصی صورت گیرد بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد پرداخت میشود. یعنی دیگر بیماران تحت پوشش این بیمه دیگر نگرانی بابت هزینههای درمان خود ندارند.
مدیر بیمه سلامت استان خاطرنشان کرد: اسناد پذیرفتهشده برای بیماران صعبالعلاج جمعاً ۲ هزار ۱۰۱ پرونده هست که همانطور که عرض کردم ۱۴۰۰ پرونده آن پرداختشده است و برای مابقی آن ۱۳ میلیارد تومان برآورد هزینه صورت گرفته است که خوشبختانه تأمین اعتبار هم شده است و در روزهای آینده بهحساب بیمه شوندگان واریز خواهد شد.
تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در خصوص عملکرد بیمهای بیمه سلامت در خصوص درمان ناباروری چنین تصریح کرد: کار دیگهای که در بیمه سلامت انجام میگیرد، موضوع ناباروری هست و هماهنگی و همراستایی با قانون جوانی جمعیت.
وی عنوان کرد: همانطور در قانون جوانی جمعیت دستور دادهشده است که بیمه سلامت هم همکاری کند در این خصوص ما ۱۱۰۰ پرونده درمان ناباروری تشکیل دادهایم که حدوداً برای هزینههای درمان ناباروری ۲ میلیارد تومان پرداخت کردهایم. در حال حاضر دو مرکز ناباروری هم در استان در حال ارائه خدمت به بیماران هست. در حقیقت ۹۰ درصد هزینههای دارویی- درمانی این افراد را در بخش دولتی با تعرفهی دولتی میدهیم و در بخش خصوصی و غیردولتی ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی را میدهیم .