مرتضی حسن آبادی روز دوشنبه در دومین جلسه شورای ناسازگاری با کم آبی استان که در سرسرای شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد؛ بیشترین انسداد چاههای غیر مجاز استان را مربوط به شهرستانها کرمانشاه ۱۳۶ مورد، صحنه ۳۳، هرسین ۱۴ روانسر و سنقر هر کدام ۱۳ مورد و کنگاور هفت مورد اعلام کرد.
وی مهمترین اولویت شرکت آب منطقهای کرمانشاه در سال جاری را صیانت و حفاظت از آبهای زیر زمینی اعلام کرد و افزود: بدین منظور در تابستان امسال ۴۸۰ کنتور هوشمند بر روی چاهها نصب، برای هزار و ۸۵۶ صاحب چاه بدلیل عدم رعایت الگوی مصرف اخطار صادر کردیم که از این تعداد برق ۵۴۷ چاه به خاطر اضافه برداشت قطع شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه ارجاع ۳۶۱ مورد به دادگاه، پلمب۷۳ چاه و توقیف ۳۸ دستگاه و تجهیزات مرتبط با حفای چاه غیر مجاز را از دیگر اقدامات انجام شده ذکر کرد.
حسن آبادی با بیان اینکه استان کرمانشاه ۲۳ محدود مطالعاتی دشت دارد؛ گفت: از این تعداد ۲ حوزه ممنوعه بحرانی، ۱۸ حوزه ممنوع و ۲ حوزه آزاد است و با نا ترازی یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعبی آب زیر زمینی مواجهه ایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه با تاکید بر اهمیت و حساسیت صیانت از آبهای زیر زمینی به اجرای برنامههای آبخیزداری این شرکت برای تقویت تلاب هشیلان و سراب یاوری، جلوگیری از کشت برنج اشاره کرد.
حسن آبادی یکی دیگر از برنامههای صیانت از آبهای استان را با هم افزایی جهاد کشاورزی؛ جلوگیری از ورود کشاورزان مهاجر دانست و گفت: کشاورزان مهاجر بدون دل سوزی برای بدست آوردن محصول بیشتر آب را نه تنها اضافه برداشت بلکه آن را با سموم کشاورزی آلوده میکنند به هیمن خاطر از اهم برنامههای این شرکت جلوگیری از ورود آنها به استان است.
وی تاکید کرد: شرکت آب منطقهای به منظور اجرای برنامه صیانت از آب زیر زمینی با هم افزایی جهاد کشاورزی، دادگستری و نیروی انتظامی استان به جد پیگیری انسداد چاههای غیر مجاز، اضافه برداشت چاهها و آبهای سطحی و کشتهای غیر متعارف مانند برنج است.
درصد پرشدگی سدهای استان کرمانشاه ۵۴ درصد است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه در بخش دیگری از صحبتهای خود با توجه به بارندگیهای خوب روزهای اخیر میانگین پر شدگی ۱۲ سد استان کرمانشاه را ۵۴ درصد اعلام کرد.