زهرا یزدان پناه کارشناس انجمن خیریه اوتیسم زنجان گفت: اوتیسم یک نوع اختلال عصب رشدی به شمار میرود، به این معنی که بخشهای مختلف مغز نمیتواند، ارتباط خوب و مؤثری با هم برقرار کند.
وی با بیان اینکه فرد مبتلا به اوتیسم دنیا را به شکل دیگری میبیند، میشنود و احساس میکند اضافه کرد: فرد مبتلا به این بیماری نمیتواند با دنیای عادی انسانها ارتباط برقرار کند و به همین خاطر دچار درخودماندگی، گوشه گیری و انزوا میشود.
این کارشناس با بیان اینکه بیماری اوتیسم طیفهای مختلفی دارد گفت: علائم و نشانه های بیماری در افراد مختلف متفاوت بوده، ممکن است یک فرد اوتیسمی ارتباط چشمی برقرار و صحبت کند، ولی فرد مبتلای دیگری حرف نزند یا ارتباط چشمی برقرار نکند.
یزدان پناه به برخی از علائم و نشانههای اولیه این بیماری اشاره کرد و افزود: عدم برقراری ارتباط چشمی، تاخیر در کلام و عدم لبخند اجتماعی از نشانههای شایع در بین این بیماران است.
این کارشناس با بیان اینکه غربالگری در خصوص بیماری اوتیسم در ایران وجود ندارد، گفت: بر این اساس نمیتوان آمار درستی در خصوص این بیماری و تعداد مبتلایان اعلام کرد چرا که همانند کوه یخی است که فقط سر آن از آب بیرون است و انتهای آن مشخص نیست.
وی یادآوری کرد: طبق آمارهای جهانی اعلامی در سالهای قبل به ازای هر ۶۳ مورد تولد زنده، یک، مورد مبتلا به اوتیسم گزارش میشد که این روند به یک نفر در ۵۰ تولد زنده افزایش یافته و در آماری که به تازگی اعلام شده از هر ۳۸ نفر یک فرد به اوتیسم مبتلا است.
بیشتر بخوانید
۴۰ درصد اوتیسمیهای زنجان تحت پوشش انجمن خیریه هستند
بهزیستی زنجان برای ۹۷ بیمار اوتیسمی خدمات ارائه میدهد
روند شمار مبتلایان اوتیسمی در زنجان افزایشی است
یزدان پناه با بیان اینکه در زمان حاضر این انجمن برای ۱۵۳ بیمار اوتیسمی در زنجان تشکیل پرونده داده است، افزود: این آمار مختص انجمن است و آمار جامع توسط بهزیستی احصا میشود.
وی اضافه کرد: بررسیها بیانگر آن است که از مجموع بیماران تحت پوششی بهزیستی ۵۰ خانواده نیازمند هستند و بر این مبنا کمکهای مادی و معنوی به آنها انجام میشود.
این کارشناس با تاکید بر اینکه اوتیسم جزو بیماریهای خاص به شمار میآید و هزینه توانبخشی بیماران اوتیسم ماهانه بالغ بر پنج تا هفت میلیون تومان است، گفت: اغلب خانوادهها توان مالی پرداخت این هزینهها را ندارند.
وی اظهار داشت: این مشکل گاه به قطع کلاسهای کاردرمانی، گفتار درمانی و رفتار درمانی کودکان تحت پوشش منتهی میشود و مانعی بر سرراه پیشرفت مبتلایان به اوتیسم ایجاد میکند.
کارشناس انجمن خیریه اوتیسم زنجان ادامه داد: یک آموزشگاه ویژه دانش آموزان اوتیسمی تا پایه ششم در زنجان فعال است که در زمان حاضر ۳۳ دانش آموز در آن مشغول به تحصیل هستند که شمار آنها نسبت به سالهای قبل افزایشی است.
وی خاطرنشان کرد: اوتیسم درمان قطعی ندارد و عوامل مختلفی در مورد بیماری مطرح است، عواملی از قبیل ژنتیک، آلودگی هوا و دلایل دیگری برای آن مطرح شده، اما هنور به اثبات نرسیده است.