سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: حکمرانی در آموزش و پروش با مشارکت معلمان و خانواده ها و شنیدن صدای آن ها به سرمنزل مقصود می‌رسد.

رضا مراد صحرایی سرپرست وزارت آموزش و پرورش با تبریک ایام ماه مبارک رمضان و آرزوی توفیق قبولی عبادت‌ها و نیایش‌ها در این ماه مبارک و تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) گفت: اولین جلسه خود را برای درک بیشتر مسائل آموزش و پرورش و معلمان به تشکل‌های فرهنگیان اختصاص داده ام، زیرا می‌دانم تشکل‌ها با کف مدرسه و معلمان ارتباط نزدیکی دارند.

وی ضمن تشکر از تلاش‌های نوری وزیر پیشین آموزش و پرورش که در یک سال و نیم گذشته زحمت‌های زیادی برای نظام تعلیم و تربیت کشیدند، اظهار کرد: یکی از افتخاراتم تحصیل در دانشسرای تربیت معلم و خدمت به عنوان معلم در نظام تعلیم و تربیت کشور است و سطوح مختلف معلمی را طی کرده ام، به همین دلیل آموزش و پرورش را به خوبی می‌شناسم و آموزش و پرورش را دوست دارم و به دلیل همین شناخت و دوست داشتن بود که مسئولیت سرپرستی وزارت آموزش و پرورش را با مشکلات بزرگی که این دستگاه عظیم پیش رو دارد، پذیرفتم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه دستگاه تعلیم و تربیت یکی از بزرگترین دستگاه‌های کشور است و کسی که عهده دار این دستگاه را بر عهده می‌گیرد، مسئولیت بسیار سنگینی خواهد داشت، اظهار کرد: یکی از وظایف تشکل‌ها امید دادن است. بن مایع و ذات انقلاب، امید دادن است و مادامامی که انسان امید داشته است به خواسته‌های خود خواهد رسید. رابطه بین امکانات و پیشرفت، یک به یک نیست، اما رابطه بین امید و پیشرفت یک به یک است، لذا آموزش و پرورش ما به امید نیاز دارد. ممکن است، جایی امکانات باشد، اما بدون امید با وجود امکانات نیز به خواسته‌ها نخواهیم رسید، امید مهمترین نکته‌ای است که باید بر آن تاکید نماییم و در این راستا باید دستاورد‌های انقلاب در حوزه تعلیم و تربیت بیان شود.

باید شان معلم حفظ شود و مسائل معیشتی آنان را حل کنیم

وی ادامه داد: معلمی مسئولیت سنگینی است و دارای جایگاه ویژه‌ای است، نباید شان معلم به فهم دیگران مرتبط شود، شان معلم مربوط به ماموریت معلم است، لذا نباید شان معلم به حقوق و دریافتی معلم متصل شود، بنابراین باید به عنوان متولی نظام تعلیم و تربیت شان معلمان را حفظ و مسایل معیشتی آنان را حل کنیم و باید رسالت خود را ایجاد و ارتقای شان معلم بدانیم.

صحرایی با بیان اینکه امام علی (ع) می‌فرمایند، جهل ریشه هر مصیبت و بلایی است و در جایی دیگر می‌فرمایند درد بی درمان جهل است، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات ما ناشی از جهل است، معلمان مسئولیت رسالت و آگاهی مردم را برعهده دارند، لذا معلمان مسئولیت و جایگاه خاصی دارند، زیرا معلم بر جهل نور می‌تاباند و به همین علت پیکان همه حملات دشمنان به سمت مدرسه است.

مشکلات نظام و تعلیم و تربیت باید از نگاه مدرسه بررسی شود

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان این که مدرسه و معلم جایگاه ویژه‌ای در حکمرانی آموزش و پرورش دارند، گفت: حکمرانی آموزش و پرورش فقط از خیابان سپهبد قرنی تهران میسر نمی‌شود، حکمرانی با خرد جمعی به نتیجه می‌رسد. حکمرانی در آموزش و پروش بدون مشارکت معلمان و خانواده‌ها و شنیدن صدای آن‌ها به سرمنزل مقصود نمی‌رسد. باید مشکلات نظام تعلیم و تربیت از نگاه مدرسه بررسی شود و از جایگاه مدرسه برای آن راه حل ارایه شود، زیرا اگر معلمان همراهی نکنند، هیچ برنامه‌ای قابلیت اجرایی سازی پیدا نخواهد کرد.

آغاز هر برنامه تحولی باید از مدرسه باشد

صحرایی تصریح کرد: نظام پیشرفت هر کشور در مدرسه شکل می‌گیرد و بر این اساس باید مدارسی را طراحی نماییم که پیشرفت کشور را رقم می‌زند. وزیری خوب است که آموزش و پرورش را به مساله اول آن کشور تبدیل نماید و هر کشوری که مساله اول آن آموزش و پرورش باشد، پیشرفت خواهد یافت، زیرا بذر پیشرفت در مدرسه کاشته خواهد شد.

وی در مورد اجرایی سازی سند تحول بیان کرد: مدرسه قرارگاه تحول است، لذا اجرایی سازی سند تحول باید مستقیما از داخل مدرسه شروع شود. به دلیل این که برنامه‌های تحولی آموزش و پرورش از ستاد و ادارات شروع می‌شود، معلمان از برنامه‌ها بی اطلاع هستند و بر این اساس آغاز هر برنامه تحولی باید از مدرسه باشد.

یکی از مسائل فوری و جاری آموزش و پرورش رسیدگی به اعتراضات رتبه بندی است

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که یکی از مسایل فوری و جاری آموزش و پرورش رتبه بندی معلمان است، اظهار کرد: دولت گذشته به دلیل مشکلاتی که رتبه بندی داشت و امروز ما با آن مواجه هستیم، رتبه بندی معلمان را به مدت ۳ سال اجرایی نکرد، اما وجود اعضای جوان در شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم باعث شد تا همت کافی برای اجرای رتبه بندی ایجاد شود.

بیش از ۵۴ میلیون سند مربوط به رتبه بندی معلمان بررسی شد

وی ادامه داد: بیش از ۵۴ میلیون سند در حوزه رتبه بندی معلمان بررسی شد که این مقدار سند آمار بسیار زیادی است و نشان از کار بزرگی است که در اجرای قانون رتبه بندی معلمان انجام شد.. *هدف در بررسی اعتراضات رتبه بندی کمک به معلمان از طریق مسیر‌های قانونی است

وی با تبیین سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش در مورد رتبه بندی معلمان در سه مسیر، اظهار کرد: رسیدگی به اعتراضات معلمان درباره رتبه‌های اعلام شده یکی از برنامه‌های آموزش و پرورش است که در این مسیر نیز هدف، کمک به معلمان در کسب رتبه‌های خود البته بر اساس قانون خواهد بود.

صحرایی ادامه داد: کارگروه نظارت تشکیل خواهد شد تا ویژگی‌های متعارف رتبه‌ها مشخص شود و با هدف صحت سنجی و اعتبار بخشی، رتبه‌ها سنجیده خواهد شد تا کیفیت رتبه بندی افزایش یابد.

برای ایجاد تحول باید معلمان همزمان با توسعه فناوری، به روز شوند

سرپرست وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: هدف اصلی رتبه بندی بهبود کیفیت مدارس است، باید مسیر رشد معلم را ترسیم کنیم، آموزش‌های خاصی برای توسعه شایستگی‌های معلمی باید برگزار شود و معلم باید دایم به روز شود. دانش آموزان ما تغییرات بسیاری را تجربه می‌کنند، لذا باید برای به روز آوری معلمان در راستای هدایت نسل تلاش کنیم و تا زمانی که این کار‌ها را انجام ندهیم، تحول اتفاق نخواهد افتاد.

وی با بیان این که تشکل‌ها در تدوین برنامه هفتم توسعه، به آموزش و پرورش کمک کنند، اظهار کرد: برنامه‌های جاری نباید با سند‌های بالادستی ابلاغی نظام به آموزش و پرورش، مغایرت داشته باشد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: اگر با هم کار کنیم، تکثیر می‌شویم و باید اصلی‌ترین دغدغه ما نظام تعلیم و تربیت باشد، به ویژه به کودکان و نوجوانان که در دوره‌ای زندگی می‌کنند که سرعت تغییرات زیاد است، لذا باید به آن‌ها کمک کنیم که در این دنیای به سرعت در حال تغییر مسیر رشد صحیح خود را پیدا کنند.

شایان ذکر است، در این دیدار نمایندگانی از تشکل های؛ کانون تربیت اسلامی، جامعه اسلامی فرهنگیان، جمعیت اسلامی فرهنگیان، جمعیت فرهنگیان جوان، هیئت هم اندیشی بسیج فرهنگیان، جمعیت فرهنگیان جهادی، کانون فرهنگیان شاهد و ایثارگر، کانون مدارس اسلامی، جمعیت معلمان و فرهیختگان، گروه معلمان فکور، کنگره معلمان انقلاب اسلامی حضور داشتند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
از کدام قانون کی گویید آیین نامه رتبه بندی اصلا قانونی نیست تقلیل رتبه بازنشستگان هم قانونی نیست آیین نامه جدید باید از ده سال قبل اعلام می شد وامروز اجرا می کردید نه اینکه به یکباره اعلام واحرا کنید معلمی که خودش را با آیین نامه قبلی هماهنگ کرده بود چگونه یک شبه شرایط جدید را برای شما کسب وارائه دهد آیین نامه شما کاملا غیرقانونی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
آموزش و پرورش ومعلمان جناب صحرایی از شعار خسته اند آنقدر شعار داده شده که دیگر هیچ معلمی انگیزه وتوان لازم را ندارد وقتی معلم در کشور ما درسال حقوق یک ماه میانگین بین المللی می گیرد واز هیچ تسهیلات وامکاناتی برخوردار نیست احساس بیگاری به او دست داده ومی دهد به همین علت ودرگیری های ذهنی ،اقتصادی واجتماعی وتبعیضی که آشکارا میبیند اورا کلافه وسردرگم وبی هویت نموده و حتی بارها در مدارس دانش آموزان دریافتی معلم را به سخره گرفته ومی خندند شما چی می گین رفیق اگه راست میگین معلم ابتدایی بودین اون زمان را به یاد بیاورید البته آن‌زمان اوضاع مثل الان نبود در بیست سال پیش معلم باحقوق یک ماه می توانست چهارتا شش سکه بخرد اما الان نصف سکه هم نمی‌تواند بخرد پس قطعا هرساله قدرت خریدش کاهش یافته وفقی تر شده به طوری که هیچ کسی در جامعه به غیرافراد غرض ورزی سختی کار معلم ودریافتی پایینش را قبول دارند ومی بینند اما شما بزرگوار اگه از معلمان با معلمان برای معلمان .دانش آموزان باشید که قطعا موفق خواهید بود ومعلمان ودانش آموزان ازشماراضی اما اگر بر معلم ودانش آموز قطعا نتیجه مثبت نخواهد بود و تکرار مکررات که البته تجربه نشان داده وقتی وزیر جدید می آید نود تا نودوپنج درصد همان شیوه ی گذشته رو ادامه داده ودنبال کرده که بزرگترین اشتباهست البته افراد عوض می‌شوند اما برنامه ها خیر موفق و پیروز باشید ودر خدمت توسعه ورشد وپیش فت ایران عزیز اینده سازان این مرزوبوم