غلامحسین دباغ گفت: راهآهن قم با جابجایی دو میلیون و ۶۹۷ هزار و ۵۱۷ نفر در سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴ درصد رشد داشتهاست.
مدیرکل راه آهن قم افزود: آمار خروجی مسافر در سال گذشته، ۶۳۵ هزار و ۹۳ نفر به ثبت رسید که در آن ۶۱ درصد و آمار ورودی مسافر در این مدت نیز ۸۹۸ هزار و ۶۹۵ مسافر بود که در این مورد نیز ۶۳ درصد رشد داشتیم.
او ادامه داد: این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ در همین مدت ورودی و خروجی مسافر در مجموع یک میلیون و ۸۶۷ هزار و ۹۴۷ نفر بودهاست.
دباغ همچنین با بیان اینکه در بحث قطارهای حومهای نیز شاهد رشد ۶۲ درصدی جابجایی مسافر هستیم، گفت: آمار ورودی و خروجی مسافرین قطارهای حومهای قم به تهران و بالعکس در ۱۲ ماه سال ۱۴۰۱ در مجموع یک میلیون و ۲۳۳ هزار و ۷۸۸ نفر مسافر بود که این میزان در مدت مشابه سال قبل از آن ۷۵۹ هزار و ۶۴۴ نفر مسافر بودهاست.
مدیرکل راهآهن قم افزود: به دلیل استقبال گسترده مردم و زائرین حضرت معصومه (س) از قطارهای مسافری قم به تهران و بالعکس و با افزایش تعداد رام قطارهای در این مسیر شاهد رشد چشمگیر مسافر در این مسیر هستیم که امیدواریم در سال جدید با افزایش مجدد تعداد رام قطارهای حومهای بتوانیم خادمی خوبی برای زائرین و مجاورین حرم کریمه اهل بیت (س) باشیم.
راهآهن قم جایگاه سوم را در بین مناطق ۱۹ گانه راه آهن کشور از لحاظ جابجایی مسافر بدست آوردهاست.
راهآهن قم بیشاز ۵۰۹ کیلومتر خط اصلی، ۳۰ کیلومتر خطوط صنعتی و تجاری و ۵۰ کیلومتر خط فرعی دارد و متشکل از ۱۵ ایستگاه است.
اتصال و ارتباط با خطوط راهآهن اصفهان، اراک و محور جدید و قدیم تهران، ورود و خروج بیش از ۲۸ هزار واگن باری در ماه، ورود و خروج بیش از ۱۵ هزار سالن مسافری در ماه، ورود و خروج روزانه ۵۰ رام قطار مسافری و ۳۰ رام قطار باری و واقعشدن در مرکز کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور از ویژگیهای راهآهن قم میباشد.
قرار داشتن ایستگاه راهآهن قم در مرکز شهر در فاصله نزدیک به حرم حضرت معصومه (س) و عبور خط راهآهن از داخل شهر و امکان پیادهسازی TOD و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در راستای توسعه خدمات شهری از دیگر ویژگیهای راهآهن قم است.