مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: از سال ۱۳۹۳ تاکنون ۳ هزار و ۵۳۳ حلقه چاه غیرمجاز و فاقد پروانه در استان قزوین پلمب و مسدود شده است.

منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین با اشاره به وضعیت اجرای طرح تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی در استان اظهار داشت: اجرای این طرح شامل ۱۱ اقدام اساسی است که پلمب و انسداد چاه‌های غیرمجاز و بدون پروانه در صدر این اقدامات محسوب می‌شود و حفر چاه‌های غیرمجاز همواره بزرگ‌ترین تهدید برای منابع آب زیرزمینی دشت قزوین است.

وی با بیان اینکه اجرای طرح تعادل‌بخشی به منابع آب زیرزمینی از ۹ سال قبل آغاز شده است، گفت: از سال ۱۳۹۳ که عملیات جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز در استان قزوین شروع شده، تاکنون ۳ هزار و ۵۳۳ حلقه چاه غیرمجاز و فاقد پروانه در استان قزوین مسدود شد که با انسداد این چاه‌های بیش از ۴۴۴ میلیون متر مکعب در برداشت از منابع آب زمینی استان صرفه‌جویی شده است.

ستوده با ذکر بیش از ۸۶ درصد این چاه‌ها غیرمجاز و مابقی چاه‌های فاقد پروانه بودند، اضافه کرد: در واقع از سال ۹۳ تا امروز ۳ هزار و ۴۵ حلقه از چاه‌های غیرمجاز را در استان قزوین پلمب و مسدود کردیم که با انسداد این چاه‌های غیرمجاز ۳۱۳ میلیون و ۲۳۰ هزار متر مکعب در برداشت از منابع آب زیرزمینی دشت قزوین صرفه‌جویی شده است.

وی ادامه داد: همچنین در همین مدت ۴۸۸ حلقه چاه فاقد پروانه در استان قزوین شناسایی، پلمب و مسدود شده است و با انسداد این تعداد حلقه چاه فاقد پروانه ۱۳۰ میلیون و ۷۸۰ هزار متر مکعب در برداشت از منابع آب زیرزمینی استان صرفه‌جویی شده است.

دبیر شورای حفاظت از منابع آبی استان قزوین با اشاره به راه‌اندازی رصدخانه آب در استان قزوین گفت: با وجود این رصدخانه امکان مشاهده دارای کنتور آب در نقشه به صورت آنلاین مهیا شده و در این نقشه چاه‌های دارای تخلف با رنگ مجزا نشان داده می‌شوند و با وجود این رصدخانه امکان مشاهده میزان آب مصرف شده، باقی‌مانده و دبی برداشت ایجاد شده است.

ستوده افزود: بنابراین با راه‌اندازی رصدخانه آب نظارت بر روند مصرف منابع زیرزمینی آب دشت قزوین هوشمند شده و با وجود چنین سامانه‌ای دقت، سرعت و شفافیت نظارت بر منابع آبی دشت قزوین افزایش پیدا کرده و قدم مهمی برای احیای دشت قزوین از این منظر برداشته شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.