مشاوران حقوقی و وکلای دادگستری نسبت به ضرورت اطلاع از یک اصل حقوقی خطاب به افرادی که قصد دارند به‌عنوان ضامن فرد دیگری نسبت به ارائه مدارک ضمانت برای دریافت وام مسکن اقدام کنند، هشدار می‌دهند.

ضمانت برای دریافت وام مسکن یکی از انواع رایج ضمانت‌های حقوقی برای دریافت تسهیلات بانکی محسوب می‌شود.

در بسیاری از موارد بانک‌هایی که اقدام به ارائه و پرداخت انواع وام از جمله وام مسکن به متقاضیان می‌کنند یکی از شروط اصلی خود برای ارائه وام به متقاضی را توانایی وی از بابت ضمانت بازپرداخت تسهیلات دریافت شده و احراز این توانایی از سوی بانک اعلام می‌کنند.

در بسیاری از موارد علاوه بر اینکه فرد ضمن ارائه اسناد حقوقی و درآمدی باید تمکن مالی خود را از بابت قدرت پرداخت اقساط و بازپرداخت اصل و سود وام بانکی به اثبات برساند لازم است نسبت به معرفی یک یا چند ضامن به بانک وام دهنده نیز اقدام کند.
درواقع معرفی ضامن به بانک برای دریافت انواع تسهیلات بانکی به‌خصوص تسهیلات مسکن یکی از شروط اساسی بانک‌ها برای پرداخت وام محسوب می‌شود.

اما بسیاری از افراد به دلیل نگرانی از عدم بازپرداخت اقساط از سوی فرد وام‌گیرنده حاضر به قبول ضمانت نیستند یا در صورت قبول ضمانت همواره در نگرانی ناشی از احتمال بروز مشکل در فرآیند بازپرداخت وام و عدم پرداخت اقساط ماهانه ازسوی وام‌گیرنده‌ها قرار دارند.

اگر فرد وام گیرنده اقساط را پرداخت نکرد چی؟

در بسیاری از موارد به‌دلیل عمل نکردن فرد وام‌گیرنده به تعهدات خود از بابت پرداخت به موقع اقساط وام، بانک اقدام به کسر از حقوق و دریافت مبلغ بدهی وام‌گیرنده از ضامن یا ضامنان وی می‌کند.

از آنجا که به لحاظ قانونی و حقوقی فرد ضامن متعهد به جبران خسارت عدم بازپرداخت به موقع تسهیلات از سوی فرد وام‌گیرنده در قبال وام دهنده است، حقوق تضییع شده بانکی از جیب وی وصول می‌شود.

کارشناسان حقوقی ضمن هشدار به افراد از بابت عدم قبول ضمانت اشخاصی که نسبت به توانایی مالی آن‌ها برای بازپرداخت وام شک و شبهه وجود دارد یا افرادی که خوش‌حساب شناخته نمی‌شوند در عین حال خطاب به این گروه از ضامنان یک توصیه مطرح می‌کنند.

به گفته آن‌ها اگر چه بانک در قبال عدم بازپرداخت اقساط وام مسکن و سایر وام‌ها مجاز به برداشت از حساب یا کسر از حقوق ضامن وام بانکی است، اما ضامنانی که با چنین شرایطی مواجه شده‌اند نیز می‌توانند برای احقاق حقوق خود نسبت به فرد وام گیرنده اقدام به اقامه دعوی و ارائه شکایت به مراجع قانونی کنند تا در اسرع وقت حقوق از دست رفته آن‌ها جبران شود.

در واقع در صورت عدم بازپرداخت به موقع اقساط از سوی وام گیرنده و اجبار ضامن به پرداخت بدهی وی ضامن می‌تواند بابت مبالغی که پرداخت کرده است با طرح دعوی علیه وام‌گیرنده آن را مطالبه کند.

منبع : منیبان

برچسب ها: ضمانت ، وام مسکن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۳ ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
سلام.بنده وام اوراق مسکن گرفتم وحقوق بگیر هم هستم.ضامنم هم حقوق بگیر است.حالا اگه اینجانب قسط هایم را نپردازم.با توجه به اینکه خودم حقوق بگیر هستم.آیا بانک حق برداشت از حساب ضامنم را. داره یا نه؟؟سپاس فراوان
Germany
احمد
۱۱:۱۲ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
سلام من الآن یک سال هسته خونه ام سیل خراب کرده برای وام مسکن اقدام کردم ازطرف بنیادمسکن اونم معرفی کردبه بانک حالا سه تاضامن کارمندبافیش حقوقی ونامه حسابداری میخواددوتاشوپیداکردم حالا یکی هنوزدارم دنبال میگردم چرا آخه این همه گیرمیدن بانک ها
Iran (Islamic Republic of)
امیرمیرزایی
۱۴:۲۸ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
شماحالاخونه هنوز ندادید بفکر پس گرفتن هستید واقعااین چه دولتی حتماباید زلزله بیاد یاسیل پس لطف کنید واقعابکساییکه هیحی ندارند کمک کنیدتاخداهم نظری کنه
Iran (Islamic Republic of)
محمد ت
۱۲:۰۲ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
سری که درد نمی کند دستمال نمی بندند(از حقوقمان کسر کنند یعنی با دست بدیم با پا دنبالش بدویم))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۵ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
در ادارات دو همکار ضامن یک همکار جهت دریافت تسهیلات میشوند وقتیکه وام گیرنده بد عهدی کند از ضامن کسر از حقوق بابت ضمانت میگردد در صورتیکه خود وام گیرنده هم از همان شرکت یا موسسه و یا اداره حقوق دریافت میکند و توانایی پرداخت را هم اکثراً دارند ولی در این ماجرا یقه ضامن بد بخت بیشتر گیر است چرا ؟!!
Iran (Islamic Republic of)
سعید ۱
۱۹:۵۶ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
این سیستم ضامن شدن گویا تنها در ایران وجود دارد. دلیلش هم این است که بانکها قصد دادن وام ندارند و قانون ضامن شدن غیر برای همین است تا وام گیرنده نتواند شرایط را مهیا کند و وام بگیرد. هم اکنون کم نیستند افرادی که شاغلند و توان پرداخت قسط را هم دارند ولی نمی توانند ضامن جور کنند. چرا بانک ها از خود وام گیرنده ضمانت نمی خواهند و توان پرداختش را بررسی نمی کنند!؟ هر که خربزه می خوره باید پای لرزشم بشینه. خود وام گیرنده باید توان پرداخت را ثابت کنه و بانک هم همان را باید ملاک قرار دهد، هیچ معنی ندارد یکی وام بگیره دیگری قسطش را بده. گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدند گردن مسگری . در هر حال اگر قرار است وام گیرنده قسط را پرداخت کند چرا بانک مثلا فیش حقوقی خود وام گیرنده را طلب نمی کند!؟ اینطوری برای وام گرنده هم خیلی راحت تر و منطقی تره.