آیین تحویل سال ۱۴۰۲ هجری شمسی با حضور گسترده زائران و مجاروان، و خانوادههای شهدای حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام، در صحن و سرای این بارگاه منور، با شکوه فراوان برگزار شد.
حجت الاسلام کلانتری در این مراسم ضمن خیر مقدم و تبریک سال نو به خانوادههای معزز شهدای حرم مطهر و عموم مجاوران و زائران این بارگاه منور که از اقصی نقاط کشور به آستان مقدس مشرف شده اند، گفت: در سالی که گذشت حادثه دلخراشی در سومین حرم اهل بیت علیهم السلام رخ داد که هیچگاه از ذهن و ضمیر خادمان حرم مطهر و ارادتمندان به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، فراموش نمیشود.
او گفت: در حمله تروریستی ۴ آبان ۱۴۰۱ که توسط عنصر تکفیری داعش در کنار مضجع ملکوتی حضرت احمدبن موسی علیهماالسلام به وقوع پیوست، جمعی از بهترین فرزندان این مرز و بوم، هم از زائران و هم از خادمان به خاک و خون کشیده شدند.
کلانتری گفت: تمامی ۱۳ شهیدی که در این مکان مقدس به فیض شهادت نائل آمدند، از بهترین فرزندان این مرز و بوم بودند، ستارگان درخشانی که از هفت آسمان، در یکی از پاکترین و مطهرترین نقاط دنیا، یعنی حرم اهل بیت (ع)، گردهم آمدند و در لحظات ملکوتی اذان مغرب و هنگام نماز، توسط بدترین انسانهای روی زمین و اشقیای عالَم، مظلومانه در خون خودشان غلتیدند.
او گفت: امیدواریم خداوند بزرگ به لطف وکرم خویش، انتقام خون این شهدای مظلوم را از بانیان و مسببان این فاجعهی مصیبت بار به زودی زود بگیرد.
تولیت حرم مطهر با اشاره به تقارن بهار طبیعت با بهار قرآن گفت: این تقارن، لطف مضاعف خداوند متعال در حق بندگانش است. خداوند بهار طبیعت را که از الطاف حضرت باری تعالی است، برای انسانهای عاقل به عنوان یک آیت و نشانه از وجود رستاخیز و قیامت معرفی میکند. «فَانْظُرْ إِلی آثارِ رَحْمَتِ اللّهِ کیفَ یحْی اْلأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها إِنّ ذلِک لَمُحْی الْمَوْتی وَ هُوَ عَلی کلّ شَی ءٍ قَدیرٌ؛ پس به آثار رحمت خدا بنگر که چگونه زمین را پس از مرگش زنده میگرداند. در حقیقت، هم اوست که زنده کننده مردگان است و اوست که بر هر چیزی تواناست - آیه ۵۰ سوره روم».
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: بهار طبیعت به ما هشدار میدهد همانگونه که سالها میآیند و میروند، دنیا هم یک زمان به پایان میرسد و جهان دیگری شروع میشود، جهانی از جنس ابدیت که انسان باید در پیشگاه خدا پاسخگوی همه اعمالش باشد. از اعمال ریز تا درشت و از کارهای نیک تا کارهای بد، همه در پیشگاه خدا ثبت میشود و وقتی آن جهان برپا میگردد، همه اینها محاسبه و هرکس به نتایج اعمال خودش دست پیدا میکند. «فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّة خَیْراً یَرَهُ * و مَنْ یَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّة شَرّاً یَرَهُ - پس هر کس به قدر ذرهای کار نیک کرده باشد (پاداش) آن را خواهد دید؛ و هر کس به قدر ذرهای کار زشتی مرتکب شده آن هم به کیفرش خواهد رسید. آیات ۷ و ۸ سوره زلزال».
تولیت حرم مطهر ماه ضیافت الهی را نیز یکی دیگر از الطاف خداوند متعال دانست و گفت: بهار قرآن، ماه رمضان است. «لِکُلِّ شَیْءٍ رَبِیعٌ وَ رَبِیعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضَان. رمضان شهرالله یعنی ماه خدا است، همان طور که شعبان، ماه رسول الله است. توفیق و سعادت میخواهد که انسان قابل باشد و بر سر سفره ضیافت خداوند بزرگ، حاضر و بهرهمند شود. ماهی که نفس کشیدن و حتی خوابیدن فرد روزه دار در آن عبادت است. ماهی که در آن، درهای جهنم بسته و درهای بهشت بر روی بندگان باز میگردد. به معنای واقعی کلمه، رمضان ماه رحمت واسعه الهی است. باید همه ما قدر این فرصت ارزشمند را را بدانیم و اِن شاءلله با آمادگی کامل، شَرف حضور بر سر سفره مهمانی خداوند بزرگ را پیدا کنیم.