جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در سال گذشته علی رغم توصیه کارشناسان و متخصصان ذیربط در خصوص استفاده از مواد آتشزا و محترقه آمار مصدومیت ها متاسفانه قابل توجه بود. در حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته بیش از ۲۸۰۰ نفر مصدوم شدند که ۸۱ درصد از مجروحان و آسیب دیدگان مرد بودند.
به گفته وی آمارها نشان می دهند که ۴۶ درصد از آسیب دیدگان در رده شش تا ۱۸ سال بوده ، ۶۵ درصد از استفاده کنندگان از مواد محترقه دچار مصدومیت و ۳۵ درصد از عابران دچار مجروحیت شده اند.
او بیان کرد: متاسفانه در سال گذشته ۱۷۲ مورد قطع عضو، ۸۶۰ مورد آسیب به چشم و ۸۵۰ مورد سوختگی داشته ایم که اصلا آمار خوبی نیست. والدین باید مراقب فرزندان خود باشند تا سال جدید را به تلخی شروع نکنند.
میعادفر ادامه داد: بیماران قلبی و عروقی، زنان بارداری که نزدیک زایمانشان است، همچنین کودکان خردسال به همراه سالمندان قشر آسیب پذیر تری هستند و صدای ناشی از انفجار مواد محترقه باعث بروز آسیب های غیر مستقیم مانند وحشت و حتی بروز سکته قلبی در بیماران قلبی و سالمندان و همچنین ترس زنان باردار و به خطر افتادن سلامتیشان می شود.
او گفت: در گذشته مراسم چهارشنبه سوری به صورت برگزاری مهمانی و دورهمی همراه با خوردن تنقلات بوده و اصل چهارشنبه سوری در کنار هم بودن اعضای خانواده و فامیل است؛ نهایتا در گوشه ای از حیات خانه بوته ای آتش زده و از روی آن می پریدند.
متاسفانه حوادث چهارشنبه سوری نه تنها دامن استفاده کنندگان از مواد محترقه را می گیرد؛ بلکه آمارها نشان می دهند که مواد محترقه باعث ایجاد مصدومیت برای عابران عبوری هم می شود.
اگر من نیروی انتظامی بودم بدون هیچ اغماضی بازداشت می کردم و پرونده تشکیل می دادم تا نمره منفی در کارنامه داشته باشند