محمدحسن نامی در حاشیه چهارمین جلسه ستاد ملی پیشگیری، فرماندهی و پاسخ به بحران در جمع خبرنگاران گفت: برخی در تهران، اطراف و شهرستانها بدون در نظر گرفتن برخی ضوابط و ملاکها به سرعت در حال ساخت و ساز هستند که این اقدامات قابل قبول نیست و اگر هر طرفی نسبت به این موضوع کوتاهی کند، برخورد خواهد شد.
وی با تاکید بر این که فرمانداران، بخشداران، دهیاران، شهرداریها و همه مسئولان مرتبط با ساخت و سازها لازم است نسبت به اطمینان از رعایت ملاکها و ضوابط ساخت و ساز از سوی سازندگان دقت لازم را در نظر بگیرند گفت: مردم همه داراییها و ثروت خود را در زیر سقفهای مزبور میبرند و اگر قرار باشد که این ساخت و سازها نامطمئن و غیر استاندار باشد با دست اندرکاران آن برخورد خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به ارائه گزارشی از زلزله اخیر ترکیه در جلسه امروز ستاد ملی پیشگیری، فرماندهی و پاسخ به بحران در وزارت کشور و برخی ساخت و سازها بدون در نظر گرفتن ضوابط لازم تصریح کرد: باید در نظر داشت که یکی از علل افزایش خسارتها در زلزله اخیر ترکیه عدم رعایت دقیق ضوابط و اصول ساخت و ساز بوده است و ما نیز باید از این تجربه استفاده کنیم.
نامی با اشاره به این که در صورت عدم رعایت اصول و ضوابط ساخت و ساز جان مردم به خطر میافتد، تاکید کرد: لازم است مردم نیز در این ارتباط مسئولان را یاری کنند تا در صورتی که هر طرفی نسبت به رعایت استاندارهای مصالح و ساخت و سازها سهل انگاری میکند با وی برخورد شود.
وی با تاکید بر اینکه با هر طرفی که نسبت به ساخت و سازها غیر استاندارد کوتاهی میکند، برخورد شدیدی اعمال خواهد شد اظهار کرد: این افراد تحویل قوه قضاییه خواهند شد تا جان و مال مردم به خاطر برخی کوتاهیها در معرض خطر واقع نشود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه نسبت به رعایت ساخت و سازها بر روی گسلها و یا حریم گسلها و برخورداری همه ساختمانها از پیوست بحران اشاره کرد و گفت: در این ارتباط نیز باید استاندارد مصالح و سازه مطابق با آخرین دستاوردهای علمی در نظر گرفته شود تا خطری در آینده و هنگام وقوع حوادث طبیعی متوجه آن نشود.
نامی در ادامه بر ضرورت تهیه استانداردها در ارتباط با انرژی و آب و برق در کشور تاکید کرد و گفت: از وزارت نیرو به عنوان یکی از ۲۹ عضو ستاد مزبور درخواست کرده ایم تا اقدامات لازم را در ارتباط با آگاهی بخشی به مردم برای رعایت استانداردهای مصرف آب و برق با توجه به تامین ۷۵ درصد از آب مصرفی از سدها و مابقی از چاههای آب انجام دهد چرا که در صورت عدم صرفه جویی در این زمینه ممکن است نیازمند زمانبندی و برنامه ریزی باشیم.
وی افزود: تمام تلاش مسئولان کشور این است که مردم در رفاه و امنیت باشند و حفظ جان و مال آنان از مهمترین وظایف دست اندرکاران به خصوص سازمان مدیریت بحران است و ما در این راه نیازمند همکاری وهمراهی مردم هستیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ارتباط با آخرین اقدامات انجام شده درخصوص زلزله ۲۸ دی و ۸ بهمن شهر خوی نیز گفت: از ۱۱ هزار واحد آسیب دیده در این شهر ۲۵ درصد آنها مرمت و تعمیر شده است و باید ۴ هزار و ۷۰۰ واحد نیز آواربرداری شده و از نو ساخته شود که الان در این خصوص ساخت و سازها آغاز شده است.