معاون حوزه آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان فرسایش خاک در استان‌های حاشیه زاگرس به ۳۰ تن در هکتار می‌رسد.

صفدر نیازی معاون حوزه آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه میزان فرسایش خاک در استان‌های حاشیه زاگرس به ۳۰ تن در هکتار می‌رسد، گفت: این عدد دو برابر میانگین کشور است، بنابراین منابع خوبی برای اجرای پروژه آبخیز تا جالیز به‌ویژه برای استان‌هایی که نرخ فرسایش خاک در آن‌ها بالاتر است، در نظر گرفته شده است.

صفدر نیازی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌ها در حوزه حفاظت از خاک مسئله فرسایش است، اظهار کرد: متوسط فرسایش خاک در کشور ۱۶ تن در هکتار است، در استان‌های حاشیه زاگرس مانند ایلام، کرمانشاه، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و... میزان فرسایش خاک به‌شدت بالاتر است.


بیشتر بخوانید


معاون حوزه آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی افزود: پروژه آبخیز تا جالیز برای جلوگیری از فرسایش خاک در دستور کار قرار می‌گیرد، در این پروژه در بالادست حوزه‌های آبخیز برای جلوگیری از فرسایش اقدامات آبخیزداری صورت خواهد گرفت، همچنین این کار به تقویت منابع آب زیرزمینی نیز کمک می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه میزان فرسایش خاک در استان‌های حاشیه زاگرس به ۳۰ تن در هکتار می‌رسد، گفت: این عدد دو برابر میانگین کشور است، بنابراین منابع خوبی برای اجرای پروژه آبخیز تا جالیز به‌ویژه برای استان‌هایی که نرخ فرسایش خاک در آن‌ها بالاتر است، در نظر گرفته شده است.

نیازی با اشاره به پروژه‌های نیمه‌تمام تامین آب بخش کشاورزی، توضیح داد: عمر این پروژه‌ها گاهی به بالای ۲۰ سال نیز می‌رسد و تعداد آن‌ها نیز بالا است، در سال آینده برنامه داریم که این پروژه‌ها تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

معاون حوزه آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۱ بند ط تبصره ۸ به وزارت جهادکشاورزی مجوز داده شده که از محل فروش املاک مازاد ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام حوزه کشاورزی را تامین کند.

وی در پایان تاکید کرد: بحث مولدسازی اموال دولت آغاز شده است، در مرحله اول آن دسته از پروژه‌های که در مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان‌ها مورد تاکید قرار گرفته در اولویت تکمیل قرار دارد، در شش ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ تمام پروژه‌های مورد تعهد وزارت جهاد کشاورزی در سفر‌های ریاست جمهوری تامین اعتبار می‌شود.

در ادامه احمد راستینه رئیس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دستورات خوبی وزیر جهادکشاورزی برای آغاز عملیات اجرایی پروژه تامین آب سد بیدکان داشتند، اظهار کرد: بالغ بر ۲۹۵ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه مصوب شد و در سال ۱۴۰۲ عملیات اجرایی این پروژه آغاز می‌شود و ۲۷۰۰ هکتار اراضی کشاورزی از محل انتقال آب این پروژه بهره‌مند می‌شوند و اشتغال خوبی شکل می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین طبق وعده وزیر جهادکشاورزی ۳۴ میلیارد تومان اعتبار برای اصلاح و بازسازی قنوات در چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت، ضرورت بازسازی قنوات آسیب‌دیده در سیل بسیار بالا است و در سال ۱۴۰۲ سال خوبی برای کمک به کشاورزان خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار