حسین حیدرپور رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سنبل آبی متاسفانه چند سالی است به سفره هفت سین برخی ایرانیان راه پیدا کرده است، اما بسیاری نمیدانند این گیاه مهاجم چه خطراتی برای محیط زیست دارد.
او افزود: سنبل آبی برخلاف گل و ظاهر زیبایی که دارد بسیار خطرناک است و چندین تالاب و آب بندان منطقه را به مرز نابودی کشانده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل ادامه داد: برخی افراد به دلیل زیبایی این گل، آن را وارد سفرههای هفت سین میکنند و در پایان نوروز به دلیل نداشتن اطلاعات از خطرات این گیاه، آن را در مناطق جنگلی و دشت دور میاندازند اما این تازه آغاز حیات این گونه مهاجم است.
حیدرپور با بیان اینکه سمی بودن این گیاه آنقدر زیاد است که هیچ حیوانی آن را نمیخورد، گفت: بذر سنبل آبی ۴ تا ۵ سال میتواند در محیط باقی بماند و به محض اینکه شرایط برای رشد آنها فراهم شد به سرعت تکثیر میشوند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل افزود: سنبل آبی زمانی که در کنار مناطق تالابی و رودخانهها قرار میگیردد به سرعت تکثیر میشود و سطح آب را میپوشاند که این امر سبب میشود سطح اکسیژن آب به شدت کاهش یابد.
او ادامه داد: کاهش سطح اکسیژن در آب نیز سبب مرگ آبزیان وسایر گونه های گیاهی بومی در تالاب ها و رودخانه ها می شود.
حیدرپور ادامه داد: ریشههای این گیاه نیز قدرت زیادی برای جاذب آلایندهها، فلزات سنگین و مواد سمی موجود در طبیعت دارند به همین دلیل میتوان این گیاه را نوعی گیاه سمی نام برد که حتی نگهداری آن در خانه خطرناک است.