رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده سالیانه سه میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال و طی چهار سال برنامه ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار اصله نهال مثمر و غیرمثمر در سطح مناطق روستایی و عشایری و شهری کشت خواهد شد.

سیدمحمدرضا سیدحسینی در مراسم روز درختکاری در زاهدان با اشاره به ویژگی‌های اقلیمی خاص استان سیستان و بلوچستان از جمله دارا بودن بیش‌ترین میزان تبخیر سالانه کشور، بارندگی اندک، پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارندگی‌ها، دامنه زیاد تغییرات دما در شبانه‌روز و وزش بادهای موسمی و فصلی با شدت و تداوم زیاد، اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود حفاظت از منابع آبی و اعمال مدیریت صحیح در بهره‌برداری از منابع در بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و از آنجایی که کشاورزی شغل و معیشت غالب مردم ساکن در استان محسوب می‌شود، استفاده صحیح و بهینه از منابع پایه آب و خاک ضرورتی انکارناپذیر است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان افزود: اهمیت درختکاری در صیانت و حفاظت خاک یکی از اهداف وزارت جهاد کشاورزی است چرا که بدون صیانت از خاک امکان تحقق امنیت غذایی امکانپذیر نخواهد بود؛ در همین راستا طرح کاشت یک میلیارد درخت از حدود یک سال قبل در وزارت جهاد کشاورزی مورد مطالعه قرار گرفته و تا پایان دولت سیزدهم اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: در این طرح قرار است که یک میلیارد اصله نهال طی چهار سال با هدف احیای جنگل‌ها و مراتع طبیعی، زراعت چوب، کنترل گسترش بیابان‌ها و طوفان‌های شن و گرد و غباردر سطح کشور کشت شود.

وی با بیان اینکه طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت ضرورتی برای سلامت نسل‌های آینده است، گفت: بر اساس این طرح سالیانه سه و 600 هزار اصله نهال و طی چهار سال برنامه 14 میلیون و 400 هزار اصله نهال مثمر و غیرمثمر در سطح مناطق روستایی و عشایری و شهری سیستان و بلوچستان کشت خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سیستان و بلوچستان در آیین برگزاری جشن درختکاری با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در نهضت کاشت نهال گفت: امسال در هفته منابع طبیعی و آبخیزداری بیش از 126 هزار و 500 اصله انواع مثمر و غیرمثمر به صورت رایگان بین مردم توزیع و غرص خواهد شد.

پاکزاد افزود: نهال‌هایی که در اختیار مردم قرار خواهد گرفت شامل گونه‌های جنگلی و بیابانی نظیر کاج، زبان گنجشک، سنجد، سنجد تلخ، کهور ایرانی، چش، انواع آکاسیا، بید، پده، اوکالیپتوس است.

وی اظهار داشت: اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از ابتدای امسال تاکنون در راستای فرهنگ‌سازی کاشت درخت اقدام به کاشت 147 هزار و 500 اصله انواع درخت و قلمه در پروژه‌های مختلف در سطح اراضی سیستان و بلوچستان کرده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.