علی تقی زاده در پنجاه و یکمین جلسه کارگروه قرآنی و فرهنگی اعتاب مقدسه کشور گفت: سازمان دارالقرآن الکریم یکی از با سابقهترین و معتبرترین نهادهای قرآنی کشور است که دارای عقبه و اعتبار جدی در فضای قرآنی کشور است و ما تلاش میکنیم تا وضعیت این سازمان را به دوران اوج خود بازگردانیم.
وی با اشاره به برگزاری بیش از صد جلسه کارشناسی و بررسی اسناد قبلی سازمان دارالقرآن گفت: این جلسات منجر به تنظیم پیش نویس سند برنامه راهبردی پنج سال آینده شده است و در این مدت نقاط قوت و ضعف سالهای قبل را بررسی کردیم و این سند در مراحل پایانی تدوین و تنظیم است. البته ماموریتهای گذشته سازمان دارالقرآن الکریم به قوت خود ادامه پیدا خواهد کرد و رویکرد معنامحور نیز در محتوا اضافه شده است.
تقی زاده از برگزاری پویش چهل و هفتمین سوره قرآن در ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: برنامه ماه رمضان امسال در سازمان دارالقرآن الکریم با محوریت سوره مبارکه محمد (ص) انجام خواهد شد و علت انتخاب این سوره، محتواها و فراگیری عمومی بیشتر این سوره است.
وی ادامه داد: با پرداختن به این موضوع، به دنبال عمق بخشی به آموزش قرآن در جامعه هستیم و قصد داریم در زمینه معارف قرآن، مرجعیت ایجاد کنیم. در اعتاب مقدسه ظرفیتهای قرآنی بسیار خوبی وجود دارد و همه اقشار مختلف جامعه به همین واسطه جذب اعتاب مقدسه میشوند، در صورتی که همه اقشار در مؤسسات و خانههای قرآن حضور ندارند و ما دسترسی به این افراد نداریم؛ لذا ما با عنایت به این ظرفیت، به دنبال آن هستیم که محتواهای قرآنی و آموزشهای همگانی را ارائه نماییم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اضافه کرد: فضای معنایی و محتوایی سوره محمد (ص)، فضای امیدآفرینی است که خدا به اهل ایمان بشارت داده است. کلید واژه و شعار ما نیز، حال خوب برای کار خوب است که در این سوره مورد تأکید قرار گرفته است.
عباس سلیمی، پیش کسوت قرآنی و رئیس کارگروه قرآنی و فرهنگی اعتاب مقدسه کشور گفت: هیچ مانعی برای همکاری اعتاب مقدسه کشور با سازمان دارالقرآن الکریم در فعالیتهای قرآنی وجود ندارد و برنامههای خوبی که توسط این سازمان به ویژه، برنامههای خانواده محور در حوزه سبک زندگی میتواند از اولویتهای این همکاری باشد.
وی افزود: انتخاب پویش با محوریت سوره محمد (ص) اقدام بسیار خوبی است و با استفاده از مفاهیم بلند و عمیق آن میتوان در این برهه زمانی و در رابطه با ارتقاء امنیت کشور و هویت بخشی دینی مردم موثر باشد. امروز یک امتحان سخت الهی، جامعه اسلامی و قرآنی را در بر گرفته و دشمن از هر ابزاری برای شیطنت و ایجاد نا امنی استفاده میکند.
این استاد پیش کسوت از انسجام نداشتن تشکیلاتی بین سازمانها و نهادهای قرآنی و وجود نداشتن متولی امور قرآنی به عنوان یکی از مشکلات جامعه قرآنی یاد کرد و بر لزوم اتحاد و انسجام و همدلی و وجود یک صدای واحد در جامعه قرآنی برای مطرح کردن و حل مسائل و مشکلات متعدد تاکید کرد.
حجت الاسلام سیدمسعود میریان رییس اداره علوم قرآنی آستان قدس رضوی با اشاره به استقبال مردم از فعالیتهای فرهنگی و قرآنی اعتاب مقدسه کشور گفت: بر اساس آمار و اطلاعات واصله در سال بیش از سه هزار کرسی تلاوت توسط خادمیاران آستان قدس رضوی در شهرهای مختلف برگزار میشود که میتوان با هماهنگی سازمان دارالقرآن الکریم به این فعالیتها نظم و انسجام داد.
سوره محمد (ص) از سورههای مدنی است که در جزء ۲۶ قرار دارد و ذکر نام رسول خدا در آیه دوم را دلیل نامگذاری این سوره دانستهاند. موضوع اصلی این سوره ویژگیهای مؤمنان و کافران و عاقبت آنها در آخرت است. آیه هفتم این سوره که بر چگونگی دریافت نصرت الهی اشاره دارد، از آیات مشهور و نامدار این سوره است. در امان بودن از فقر و سیراب شدن از چشمههای بهشتی از جمله پاداشهای تلاوت سوره محمد دانسته شده است.