محمدحسین سلمانی، مدیرکل گمرک یزد در نشست مرکز پیشرفت و عدالت که با حضور استاندار برگزار شد افزود: گمرک یزد در سال ۱۳۶۵ راه اندازی و در سال ۶۷ با واردات ماشین آلات، راه اندازی و یک سال بعد از آن نیز صادرات کالاهای صنعتی استان از این گمرک آغاز شد.
او با بیان اینکه اکنون گمرک یزد در زمینه صادرات رتبه هفتم تا نهم را در میان ۱۶۰ گمرک کشور دارا است، خاطرنشان کرد: گمرک بر اساس اطلاعات منتشره از سوی دفتر آمار در ۱۱ ماهه ابتدائی سال جاری رتبه نخست را از نظر تعداد اظهارنامههای صادراتی در بین گمرکات کشور داشته است.
سلمانی در ادامه با اشاره به عملکرد گمرک استان یزد در زمینه صادرات از بدو تاسیس تاکنون گفت: در ده ماهه ابتدای امسال ۲ میلیون و ۷۱۳ هزار و ۸۱۰ تن کالا به ارزش ۳۸۶ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۸۰۷ دلار از گمرک یزد به خارج کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل از آن از حیث وزن سه درصد افزایش و از حیث ارزش چهار درصد کاهش داشته است.
او گفت: گمرک یزد در دهه ماهه ابتدائی امسال به ۵۳ کشور جهان صادرات داشته است که عراق، پاکستان، افغانستان، امارات متحده عربی و ترکیه بیشترین ارزش دلاری صادرات یزد را به خود اختصاص داده اند.
سلمانی همچنین تنوع کالاهای صادراتی در این مدت را ۲۰۲ قلم تعرفه کالا اعلام و تاکید کرد: کاشی و سرامیک، هیدروکربن، نایلون و نایلکس، اکسیدهای مولیبدن، میلههای فولادی مهمترین کالاهای صادراتی گمرک یزد میباشند.
مدیرکل گمرک یزد در ادامه نیز مروری بر تاریخچه، کالاها و ارزش و وزن کالاهای وارداتی استان از ابتدای تاسیس گمرک تاکنون پرداخت و گفت: در ده ماهه ابتدائی امسال بیش از ۱۱۳ هزار و ۲۳۵ تن کالا به ارزش ۲۲۰ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۶۹۷ دلار از خارج کشور به گمرک یزد وارد شده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل از ان از حیث وزن ۴۸ و از حیث ارزش ۱۳ درصد رشد را نشان میدهد.
سلمانی با بیان اینکه در سال جاری ۳۰ کشور از گمرک یزد به کشور واردات داشته اند تصریح کرد: ترکیه، چین، ایتالیا، برزیل و امارات متحده عربی مهمترین کشورها از لحاظ میزان و ارزش دلاری واردات در این مدت میباشند.
او تنوع کالاهای وارداتی در این مدت را ۴۶۵ قلم تعرفه کالا اعلام کرد که مهمترین آنها از لحاظ میزان ارزش دلاری، الیاف آکریلیک، گوشت منجمد گاو، گوشت منجمد مرغ، گرید نساجی، ضایعات کاغذ و مقوا و ماشینهای بافندگی میباشد.