سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان در جلسه بررسی وضعیت بازار سیب درختی و چالشهای صادرات این محصول گفت: باید نقشه راه عملیاتی برای تولید سیب که قابلیت اجرایی برای استان داشته باشد، تدوین شود تا چالشها و مشکلات موجود مرتفع شود و در این زمینه باید با محققین کشوری نیز همفکری و تبادل نظر شود.
خسرو شهبازی با تاکید برلزوم برنامه ریزی برای بازار صادراتی سیب درختی برای سال آینده از هم اکنون، افزود: روند صادرات سیب درختی در استان در حال حاضر تسریع شده و طبق آخرین امار اتحادیه سردخانه داران استان، در حدود ۲۵۰ هزار تن سیب در سردخانههای استان موجود است که امیدواریم با هماهنگی و پیگیریهای انجام شده تا پایان سال روند صادرات بیش از این رونق بگیرد تا باغداران متضرر نشوند.
این مسئول اضافه کرد: برای جلوگیری از ورود و سرایت آفات و بیماریهای خطرناک نباتی به هیچ عنوان اجازه ورود محصول بدون گواهی بهداشتی قرنطینهای به داخل استان نباید داده شود.
در ادامه این جلسه قاسم حسنی محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز با ارائه گزارشی از توانمندیها و چالشهای تولید سیب درختی در استان گفت: میزان تولید سیب درختی در جهان ۹۳ میلیون تن است که در ایران طبق آخرین آمار فائودر سال ۲۰۲۱ در حدود ۴ میلیون تن سیب از سطح ۲۶۰ هزار هکتار از باغات ایران برداشت شد.
حسنی در ادامه به چالشهای وضعیت موجود، برداشت و نگهداری سیب درختی و ارایه راهکارهای بهبود صادرات و... پرداخت.