معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس از برگزاری هشتمین دوره جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی تحت عنوان “جایزه فیروزه” به میزبانی شیراز در ١٢ اردیبشهت ماه ١٤٠٢ خبر داد.

حمیدرضا قانعی در نشست خبری «جایزه فیروزه» گفت: جشنواره فیروزه با سه رویکرد ایده‌های استار تاپی در حوزه فرهنگ و هنر، کسب و کار‌های فرهنگی نوپا و کسب و کار‌های فرهنگی که تجاری سازی شده در دو مرحله برگزار خواهد شد که در مرحله اول تعیین برگزیدگان استانی و در ادامه تعیین و تقدیر برگزیدگان ملی برگزار می‌شود.

او با اشاره به اینکه اقتصاد خلاق حدود سه دهه است در سطح جهانی مطرح شده و بیشتر بر پایه محصولات اقتصادی فرهنگ بنیان و هنر بنیان شکل گرفته تاکید کرد: جایزه ملی فیروزه که همزمان با هشتمین دوره کشوری شاهد برگزاری دومین دوره استانی آن هستیم، کمک کرده عقب ماندگی اقتصاد هنر را ذیل اقتصاد خلاق جبران کنیم.

قانعی گفت: امسال با حضور چندین دستگاه رسمی و نمایندگان بخش خصوصی کارگروه نوآوری و فعالیت‌های فرهنگ بنیان فعال شده و به صورت ماهانه جلسات آن برگزار می‌شود این در حالی است که اولین دستورکار این کارگروه شناسایی و تشکیل بانک اطلاعاتی فعالین این حوزه بوده و جشنواره فیروزه نیز می‌تواند مشوق این ماجرا باشد.

او با تاکید بر اینکه جایزه فیروزه آغاز یک مسیر طولانی است، تصریح کرد: مفهوم بازار پردازی برای اهالی کسب و کار آشنا است، ولی در فرهنگ و هنر کمتر به آن توجه شده البته جایزه فیروزه با تمرکز بر ۴ حوزه اسباب بازی، طراحی عروسک، لوازم تحریر و هدایای فرهنگی تلاش می‌کند در ابتدای کار فعالین این اکوسیستم را شناسایی کرده و پس از آن مرحله بازار پردازی در حوزه فرهنگ و هنر برای فعالین شناسایی شده شکل بگیرد.

قانعی گفت: به سلسله کارهایی، چون خلق کاراکتر در انیمیشن و طراحی پیوست فرهنگی و اقتصادی مانند خلق کالای اتاق خواب، لوازم تحریر یا اسباب بازی و صنایع دستی متناظر آن کمتر پرداخته شده و جای یک مفهوم بینابینی در اقتصاد و فرهنگ و هنر خالی‌است. جایزه فیروزه می‌تواند این جای خالی را گام‌به گام پر کند.

غلامرضا خوش اقبال، حمایت از کالا‌ها و محصولات فرهنگی با نگاه به کسب و کار‌های فرهنگی و هنر‌هایی که تبدیل به یک فعالیت اقتصادی می‌شوند را هدف از برگزاری این جشنواره عنوان کرد. او ارزش‌های فرهنگی تعریف شده در این جشنواره را شامل زیبایی شناختی، معنوی، اجتماعی، تاریخی و نمادین و در برگیرنده اصالت منطقه‌ای و بومی ذکر کرد.

معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس همچنین با بیان اینکه رویکرد این جشنواره ایده‌های فرهنگی استارتاپی، کسب و کار‌های فرهنگی تجاری سازی شده و کسب و کار‌های فرهنگی نوپا است، شاکله اصلی جایزه فیروزه را در ۴ بخش اسباب بازی، عروسک. نوشت افزار ایرانی و اسلامی و هدایای فرهنگی اعلام کرد.

خوش اقبال از همکاری وزارت فرهنگ وزارت ارشاد، صندوق اعتباری هنر، انجمن ایران نوشت، ستاد فناوری‌های نرم و توسعه خلاق معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان و هیئت رسیدگی به مراکز فرهنگی در برگزاری این جشنواره خبر داد.

او جریان سازی‌های هنر و فرهنگ و ایده‌های نوپا که به یک کالای اقتصادی تبدیل می‌شوند را اصلی‌ترین هدف وزارت فرهنگ و ارشاد در برگزاری این جشنواره برشمرد و گفت: امسال در استان تنها وظیفه غربالگری اولیه این جشنواره را بر عهده داریم.

معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس با اشاره به تعیین دو مولفه عمومی و تخصصی در بخش داوری آثار این جشنواره اشاره کرد و گفت: در بخش عمومی، آثار باید برای نخستین بار ارائه شده باشد و در برگیرنده قابلیت‌های تاثیرگذاری در منطقه باشد، همچنین برخوردار از شکل و ساختار و محتوای مناسب با موضوع جشنواره باشد بدین معنا که رنگ فرهنگ وهنر در آن غالب باشد.

خوش اقبال گفت: همچنین در بخش تخصصی نیز آثار باید دارای کیفیت تولید باشند. در بعد فرهنگی نیز باید دارای یک شخصیت واحد و دارای نشانه‌هایی متناسب با مولفه‌های فرهنگ ایرانی و اسلامی باشد.

او گفت: فراخوان این جشنواره در دی ماه امسال اعلام شد. ارزیابی و غربالگری اولیه نیز توسط اداره کل از ١٩ تا ٢۵ فروردین ماه ١۴٠٢ پیش‌بینی شده است. از ٢۶ فرودین تا ۵ اردیبهشت ماه آثار منتخب در مرحله اول غربالگری به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌شوند و پس از بررسی به تهران ارسال و نهایتا در ١٢ اردیبهشت ماه و آیین پایانی جشنواره با معرفی منتخبان سراسر کشور برگزار می‌شود.

معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس همچنین ترغیب هنرمندان استان‌ها برای تبدیل خدمات فرهنگی خود به یک کالا و اثر اقتصادی را از ویژگی‌های شاخص جشنواره جایزه فیروزه ذکر کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار