مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: طرح اقدام، عمل و حمایت‌های اجتماعی از کودکان کار به منظور ساماندهی این قشر در استان اجرا شده است.

علی نصیری مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این طرح پارسال در ۱۳ استان کشور اجرا شد و از ابتدای امسال نیز اجرای این طرح در تمامی استان‌ها در دستور کار قرار گرفت که هدف این طرح نیز ساماندهی کودکان کار و خیابان با رویکرد ایجاد فضای دوستدار کودک است.

وی افزود: در طرح اقدام و عمل و حمایت‌های اجتماعی از کودکان کار و خیابان مقرر است با ملاطفت بیشتری انجام می‌شود، اما تمامی دستگاه‌های اجرایی که براساس آیین‌نامه مصوب در سال ۱۳۸۴ در ساماندهی کودکان خیابانی وظایفی برعهده دارند باید در اجرای این طرح همکاری داشته باشند؛ نیروی انتظامی، دادگستری، شهرداری، آموزش و پرورش، فنی و حرفه‌ای و... تعدادی از این دستگاه‌های اجرایی هستند.

نصیری اضافه کرد: در مرحله ابتدایی اجرای طرح ذکر شده شناسایی کودکان کار انجام می‌شود که این کار از سوی تیم‌های اطلاع‌رسانی و یا به وسیله پذیرش از طریق دستگاه‌های اجرایی مختلف انجام شده و کودکان به سازمان بهزیستی معرفی می‌شوند، پس از ثبت کودکان در مراکز بهزیستی مصاحبه اولیه نیز برای آن‌ها انجام می‌شود و پس از آن نیز برای کودکان پرونده تشکیل می‌شود.


بیشتر بخوانید


وی گفت: در هنگام تشکیل پرونده برای کودکان کار در سازمان بهزیستی اقدامات مددکاری، روانشناسی، مشاوره حقوقی و پزشکی و... برای آن‌ها انجام می‌شود همچنین مشکلات خانواده کودکان اولویت‌بندی و بررسی می‌شود تا علت حضور کودکان در محیط خیابان مشخص شود، پس از مشخص شدن اطلاعات موردنیاز برای کودکان کار یک برنامه مدون کوتاه مدت در نظر گرفته می‌شود تا از حضور آن‌ها در خیابان جلوگیری شود.

نصیری اظهار داشت: در طرح اقدام و عمل و حمایت‌های اجتماعی از کودکان کار و خیابان برخی آموزش‌ها نیز برای خانواده کودکان کار نیز در نظر گرفته شده است همچنین موضوع ادامه تحصیل کودکان کار نیز پیگیری خواهد شد تا به این صورت کودکان بازمانده از تحصیل به مدارس بازگردند و کودکانی که وضعیت درسی مطلوبی ندارند نیز در کلاس‌های تقویتی شرکت خواهند کرد.

وی بیان داشت: در مرحله شناسایی کودکان کار معمولا یک بانک اطلاعاتی تشکیل می‌شود که براساس دستگاه ثبت عنبیه است و کودکان کار در این مرحله ثبت عنبیه می‌شوند و تمامی اطلاعات کودکان و خانواده آن‌ها در این بانک اطلاعاتی ذخیره‌سازی می‌شود تا براساس اولویت‌بندی مشکلات کودکان بررسی و رفع شوند.

نصیری با اشاره به لزوم همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی با سازمان بهزیستی جهت اجرای طرح اقدام و عمل و حمایت‌های اجتماعی از کودکان کار، افزود: برای مثال لازم است شهرداری مکان موردنیاز برای فضای مرکز حمایتی و آموزشی کودکان را در اختیار بهزیستی قرار دهد و یا دانشگاه علوم پزشکی باید برای رفع نیاز درمانی، پرستاری، پزشکی و... کودکان همکاری داشته باشد.

وی با بیان اینکه اکثر کودکان کار موجود در استان پسر بوده و تعداد اندکی از آن‌ها دختر هستند، اضافه کرد: از ابتدای امسال که طرح اقدام و عمل و حمایت‌های اجتماعی از کودکان کار و خیابانی در استان اجرا شد جلسات هماهنگی متعددی با دستگاه‌های عضو سامانه کودکان خیابانی در استانداری برگزار شد همچنین نشست‌های تخصصی بسیار زیادی برای جذب همکاری سایر دستگاه برگزار شد.

وی ادامه داد: درحقیقت ساماندهی کودکان کار و خیابانی در چهارمحال و بختیاری از سال ۱۳۷۸ درحال اجرا است، اما امسال این طرح جامع‌تر از گذشته و با رویکرد دوستدار کودک ارائه شده است بنابراین شناسایی کودکان کار در استان صورت گرفته و درصورت گزارش موارد جدید از سوی تیم‌های اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی شناسایی و به مرکز ارجاع می‌شوند همچنین اطلاعات کودکان و خانواده آن‌ها نیز در بانک اطلاعاتی به ثبت رسیده‌اند، اما هنوز ثبت عنبیه کودکان به صورت کامل انجام نشده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.