معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت : در سرشماری سال ۹۵ میانگین سواد در کشور به بالای ۹۶ درصد رسیده بود و میانگین سواد در استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ به بالاتر از میانگین کشوری یعنی ۹۷.۳ دهم درصد رسیده است.

یاسر کرمی معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به رشد خوب سوادآموزی در استان کرمانشاه در چند سال اخیر، گفت : چندین سال است که کرمانشاه رتبه برتر کشور در بحث سواد آموزی را در اختیار خود دارد.

وی اظهار کرد: در استان کرمانشاه قبل از انقلاب نرخ سواد پایین‌تر از میانگین کشوری بود به گونه‌ای که حدود ۶۶ درصد از جامعه ما در آن ایام در بزرگسالی بی‌سواد و نزدیک به ۴۰ درصد از کودکان ما از نعمت سواد برخوردار بودند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: نبود شناسنامه و عدم شناسایی در مناطق مختلف مرزی و مناطق، عدم آگاهی و نوع زندگی اجتماعی مردم در آن ایام، نبود اولویت سواد جامعه برای حاکمیت و استانداران را نیز می‌توان از دلایل نرخ پایین سواد در استان کرمانشاه قبل از انقلاب ذکر کرد.

کرمی نرخ سواد امروز مردم استان کرمانشاه را با قبل از انقلاب اصلا قابل مقایسه ندانست و تصریح کرد: با روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی در زمینه با سواد کردن مردم انقلاب واقعی اتفاق افتاد و در قالب دوره‌های آموزشی مختلف نهضت سوادآموزی در راستای با سواد کردن مردم در این مدت خدمات زیادی ارایه شده است.

وی استفاده از حلقه‌های میانی واسط بین مردم و مسئولان سواد آموزان و آموزش‌دهنده، استفاده از قرارگاه عدالت آموزشی در مناطق مختلف استان و مناطق حاشیه‌ای و ضعیف شهر‌ها و روستا‌های مختلف از جمله عوامل رشد سواد در استان کرمانشاه بود.

کرمی اضافه کرد: خوب است برای روشنگری به نسل جوان گفته شود با شکل گیری انقلاب اسلامی و فرمان تاریخی امام (ره) برای ایجاد نهضت سوادآموزی در سال ۱۳۵۸ یک حرکت نو و منطقی آغاز شد.

معاون نهضت سواد آموزی آموزش و پرورش استان کرمانشاه بیان داشت: به علت دید مثبت انقلاب اسلامی به اقوام و مذاهب مختلف و به رسمیت شناختن مذاهب مختلف در ایران و در استان کرمانشاه حرکت سوادآموزی به یک حرکت نهضتی و جهادی تبدیل شد.

وی اذعان داشت: با کار جهادی و جهشی و استقبال بی نظیر مردم استان در دهه ۶۰ نرخ سواد به کمتر از ۵۰ درصد رسید و ورود زنان به فعالیت‌های اجتماعی و طراحی کتاب‌ها بر اساس نیاز‌های استانی و مذاهب مختلف از مهم‌ترین عواملی بود که نرخ سواد را در بین مردان و زنان به سرعت کاهش داد.

کرمی اضافه کرد: نرخ سواد در استان کرمانشاه در دهه ۷۰ را بالای ۶۰ درصد دانست و افزود: از عوامل رشد نرخ سواد در دهه ۷۰ شروع سازندگی در کشور با استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی، ظرفیت ائمه جمعه و نهاد‌های مختلف مردمی و انقلابی بود.

وی افزود: در دهه ۸۰ نرخ سواد در کرمانشاه بالای ۸۰ درصد و در دهه ۹۰ نرخ سواد به بالای ۹۰ درصد رسیده و از برگزاری دوره‌های تربیت تابعی و فنی حرفه‌ای و مهارت‌های مختلف زندگی از جمله عوامل این افزایش نرخ باسوادی بود که شور و شوق بین سوادآموزان ایجاد کرد .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.