سید ابراهیم علوی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی پیرامون دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: در این مدت تعداد شهرهای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان از ۱۹ شهر با جمعیت ۳۸۰ هزار نفر به ۹۳ شهر با جمعیت حدود ۲ میلیون نفر رسیده است.
او افزود: از این رو ظرفیت تولید آب در خراسان رضوی به برکت انقلاب اسلامی نسبت به دوران قبل از انقلاب اسلامی ۵۰۰ درصد رشد داشته است. به طوریکه ظرفیت تولید آب شهری در این استان از ۵۰ میلیون متر مکعب به ۲۵۲ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ادامه داد : در این مدت طول شبکه انتقال آب شهری از ۲۰۰ کیلومتر به هزار و ۶۹۶ کیلومتر و طول شبکه توزیع از ۸۰ کیلومتر به ۶ هزار و ۷۵۱ کیلومتر افزایش یافته است.
علوی بیان کرد: همچنین در حوزه فاضلاب خراسان رضوی نیز تا سال ۱۳۵۷ هیچ فعالیتی انجام نشده بود، اما در حال حاضر هفت شهر استان با ۶۰۱ هزار نفر تحت پوشش شبکه جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار گرفته است که معادل ۳۰ درصد جمعیت شهری خراسان رضوی را شامل می شوند.
جهاد آبرسانی در دولت سیزدهم
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی تاکید کرد: از ابتدای دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰ نیز در حل حاضر ۱۷ شهر به تعداد شهرهای تحت پوشش افزوده شد و با اجرای ۳۳۶ کیلومتر شبکه توزیع، ۲۲۵ کیلومتر خط انتقال و حفر ۲۱ حلقه چاه، جمعیت برخوردار شهری از آب شرب به ۲ میلیون و ۲۴۳ هزار نفر افزایش یافت.
علوی اظهار کرد: در بخش فاضلاب نیز با توجه به ورود سرمایه گذار غیر دولتی و اقدامات انجام شده ۵۱ هزار نفر به تعداد افراد تحت پوشش شبکه فاضلاب افزوده شد و تعداد افراد تحت پوشش به ۶۵۱ هزار نفر رسید.
او افزود: در حوزه آبرسانی روستایی نیز در دولت سیزدهم اقدامات خوبی صورت گرفته، به طوریکه ۲۳ روستای بالای ۲۰ خانوار به تعداد روستاهای تحت پوشش افزوده شد و شاخص بهره مندی از خدمات آب روستایی به ۷۷ درصد رسید.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ادامه داد: در بخش فاضلاب روستایی استان نیز با اجرای سه پروژه شامل سه تصفیهخانه، ۶ کیلومتر خط انتقال و ۴۳ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب به ظرفیت ۶۴۰ متر مکعب بیش از چهار هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند.