مدیرعامل اتحادیه منابع طبیعی استان اصفهان گفت:یکی از دلایل عمده نبود اقبال از بیمه مراتع در استان اصفهان، تبلیغ و معرفی نشدن این بیمه به مرتع‌داران بوده است.

صفر علیمردانی با بیان اینکه استان اصفهان در زمینه بیمه مراتع آمار بسیار کمی نسبت به استان‌هایی، چون قم، یزد و مشهد دارد، اظهار کرد: از بیش از ۶ میلیون هکتار مساحت مراتع استان اصفهان تنها حدود ۲ هزار هکتار بیمه است.
وجود ۴۰ هزار مرتع‌دار در استان اصفهان
او با اشاره به اینکه نزدیک به ۴۰ هزار نفر مرتع‌دار در استان اصفهان وجود دارد، ادامه داد: یکی از دلایل عمده نبود اقبال از بیمه مراتع در این استان، تبلیغ و معرفی نشدن این بیمه به مرتع‌داران بوده است.

مدیرعامل اتحادیه منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه مرتع‌داران ما هیچ شناختی از بیمه مراتع ندارند، خاطرنشان کرد: مسئولان استان نیز اذعان کردند که در زمینه آموزش و معرفی این بیمه بسیار ضعیف کار کردند.
حمایت بیمه در بن‌بست بوروکراسی
علیمردانی افزود: چالش مهم‌تر این است که خیلی مشخص نیست بیمه مراتع در چه شرایطی به مرتع‌دار خسارت می‌پردازد در حالی که این بیمه اعلام کرده در شرایط خشکسالی، تگرگ و سیل می‌توانند به مرتع‌دار خسارت بپردازند، اما مراتع با آسیب‌ها و خسارت بیشتری رو به رو هستند.

او ادامه داد: یکی دو سال است که برخی آفات مانند ملخ که به مراتع استان هجوم آوردند، خسارت زیادی به مراتع وارد کردند و آفات دیگری که در این دو سال گذشته بر اثر خشکسالی‌ها گریبانگیر مراتع ما شده و این در حالی است که مرتع‌داران می‌گویند اگر بیمه مراتع در زمینه خشکسالی می‌خواهد کمک کند، ۱۰ سالی است که استان ما دچار خشکسالی شده، اما این بیمه هیچ کمک و هزینه خسارتی تا به حال در این زمینه نپرداخته است.

مدیرعامل اتحادیه منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه بیمه نیز اعلام کرده بوروکراسی‌های اداری دستشان را بسته، خاطرنشان کرد: بیمه مراتع برای خسارت خشکسالی می‌گوید مدیرکل مدیریت بحران استان باید اعلام کند محل مرتعی که بیمه شده شامل خشکسالی می‌شود یا خیر و در مرحله دوم باید اداره هواشناسی اعلام کند که در آن مرتع بارندگی و خشکسالی چقدر بوده و آیا از شرایط نرم بالاتر یا پایین‌تر است؛ این بوروکراسی‌های اداری سبب شده که مرتع‌داران ما خیلی راغب به بیمه مراتع نباشند.

بیمه مراتع به تعاونی‌های منابع طبیعی سپرده شود

علیمردانی اضافه کرد: پیش‌تر در زمینه فراگیری بیمه دام در زمان توزیع نهاده‌های دولتی، شرایط مناسبی ایجاد شد و بیمه دام را اجباری کردیم که دامدار برای اینکه بتواند نهاده دولتی دریافت و از تسهیلات استفاده کند باید دام را بیمه می‌کرد؛ از این رو در زمینه بیمه مراتع نیز در جلسه اخیر با متولیان استان پیشنهاد دادیم که ابتدا روی موضوع آموزش متمرکز شده و این کار را به تعاونی‌های منابع طبیعی استان که ارتباط مستقیم با مرتع‌داران دارند، بسپارند که می‌توانند مشکلات بیمه مراتع را لحاظ کنند.

او افزود: در زمینه خسارت مراتع نیز یکی از راهکار‌ها اقساطی کردن خسارت است با توجه به درآمد کم مرتع‌داران و نیز ارائه مشوق‌هایی است که مرتع‌دار بتواند مرتع را بیمه کند.

مدیرعامل اتحادیه منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه تاکنون خسارتی به مرتع‌داران ما پرداخت نشده، ابراز داشت: این در حالی است که بیش از ۹۵ درصد عشایر استان عضو تعاونی‌های منابع طبیعی اصفهان هستند و موضوع بیمه مراتع را در تعاونی‌ها به خوبی می‌توان پوشش داد، زیرا در بیمه دام نیز زمانیکه تعاونی‌ها ورود کردند حدود ۸۰ درصد دام‌های استان بیمه شد.

منبع:مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
هاشمی
۱۲:۵۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
بنده دامدارهستم ازتوابع استان اصفهان روستای هند وکش نیمی ازمراتع روستا در تصرف یک غیر بومی هست .آیا در قانون اساسی جمهوری اسلامی شورا حق واگذاری مرتع را داشته یا دارد.