حمیدرضا خانمحمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: ۳۷درصد مدارس به صورت مشارکتی، ۸ درصد مدارس توسط خیرین و ۵۵درصد دولتی ساخته شده اند.
او افزود: نوسازی و ساخت مدارس بسیار مهم است. در حال حاضر مدارسی با تراکم ۵۰ دانش آموز وجود دارند و همین امر باعث کاهش یادگیری میشود.
رئیس سازمان نوسازی مدارس تصریح کرد: در حاشیه شهرها، حدود ۲۰۲۰ محله در ایران از کمبود مدارس، باشگاه و مسجد رنج میبرند. نبود زمین بزرگ و نیروی مناسب از مشکلات این محلات است.
خان محمدی گفت: پیش بینی میکنیم تا سه سال آینده کمبود مدرسه و معلم با حمایت و همکاری خیرین و مسئولان ذیربط در این مناطق رفع شود.
وی افزود: امروز سامانه برپا را رونمایی شد. ما با کمک این سامانه میتوانیم مناطقی که فاقد مراکز آموزشی و امکانات هستند را کشف کنیم.
وی افزود: با کمک این سامانه فهمیدیم در زلزله، ۸۷۳ مدرسه و مرکز آموزشی کمتر و ۸۸ مدرسه آسیب زیادی دیده اند.
او بیان کرد: از ۱۰۵ هزار مدرسه در ایران ۶۹ هزار مدرسه نمازخانه دارند و بقیه ندارند.
قفلی، رئیس خیرین مدرسه ساز گفت: خصوصیت خیر خواهی هزاران سال است که در وجود ایرانیان اصیل نهادینه شده است.
او ادامه داد: حدود یک میلیون دانش آموز از اتباع در ایران داریم؛ به همین علت نیازمند ساخت مدارس هستیم.
وی افزود: ساخت مدارس بسیار هزینه بر است و دولت نمی تواند تمام هزینه را پرداخت کند.
او ادامه داد: ما پس از انقلاب سعی کردیم مدارس را یک شیفته کنیم؛ اما الان با افزایش دانش آموزان مدارس در شهرهای بزرگ همچون تهران و استان البرز دو شیفته شده اند.
قفلی بیان کرد: متاسفانه دیشب در خوی زلزله آمد و حدود ۳۰ تا ۴۰ مدرسه تخریب شده اند که باید در این شهرستان این خسارت را جبران کنیم.
او ادامه داد: قرار بود انشعابات مدارس رایگان باشد؛ اما هم اکنون ۵۰ درصد انشعابات باید پرداخت شود و این امر باعث مشکلاتی برای وزارت آموزش و پرورش میشود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با تأکید به اینکه شعله مستقیم از مدارس با ۶ کلاس درس باید حذف شود، بیان کرد: ۴۸ هزار بخاری گازی در مدارس داریم که باید استانداردسازی شود و بخاری نفتی غیراستاندارد نباید داشته باشیم در همین راستا تعیین اعتبار صورت گرفته است.
خان محمدی توصیه کرد: اگر کلاس درسی دارای بخاری نفتی غیراستاندارد بود باید مردم به ما گزارش دهند.
وی تاکید کرد:۱۴ هزار کلاس درس تا پایان سال تحصیلی باید به سیستم گرمایشی مجهز شوند.
او افزود: ۲۰۰ دانشآموز افغانستانی به جمعیت دانشآموزان مدارس اضافه شدند به همین دلیل به ۷ هزار کلاس درس برای آنها نیاز داریم.
رئیس سازمان نوسازی مدارس در پایان اظهار کرد: ۳۱ شهرستان دچار چالش سرانه فضای آموزشی است که ۱۵ هزار میلیارد تومان برای رساندن آنها به استاندارد کشوری نیاز است. حتی اعلام شد اگر کلاس کم دارید دفتر مدیر و معاون به کانکس برود تا اتاقها به کلاس درس اختصاص یابد.