قائم مقام بورس کالا گفت: ۲۸هزار میلیارد تومان ارزش معاملات خودرو در بورس کالاست که حدود ۹هزارمیلیارد تومان سود خودروسازان بوده است.

جهرمی گفت: در یک سال ونیم گذشته، عرضه خودرو در بورس توسط نمایندگان مجلس و خودروسازان مطرح شد و با توجه به مصوبه شورای عالی بورس عرضه خودرو در بورس به تصویب رسید.

به گفته قائم مقام بورس کالا، پیش از این دسترسی عادلانه به خودرو وجود نداشت و فاصله قیمتی که مردم در کارخانه خودرو را دریافت می کردند با قیمتی که در بازار عرضه می شد بسیار زیاد بود و در نهایت همین امر باعث رانت شده بود.

اومی گوید: خودرو و سیاست گذاری خودرو در کشور واحد نبود و بخشی بود و گاها دولت تنها برای برخی از خودروها تصمیماتی اتخاذ می کرد.

جهرمی گفت: در بورس کالا ۵۰۰ هزار نفر کد بورسی گرفتند و از این فرآیند مردم می توانستند خودرو را به راحتی خریداری کنند.

او گفت: تاکنون خودروسازان به تعهد خود عمل نکردند و از سوی دیگر جریمه ها برای تاخیر در تحویل بسیار ناچیز بود واین مشکل در بورس برطرف شد و اگر شکایتی وجود داشت دسترسی عادلانه و قیمت کشف می شد.

جهرمی گفت: در بورس کالا به جهت کشف قیمت، با سیاست دستوری بازار را به تعادل رساند و خودرو ساز دخل و تصرفی در قیمت ندارد.

به گفته او، ۵۰ هزارخودرو در بورس کالا  با ارزش ۲۸هزار میلیارد تومان عرضه شده که حدود ۹هزار میلیارد تومان سود خودروسازان بوده است و ۷هزار میلیارد تومان مردم کمتر پول داده اند.

 قائم مقام بورس کالا گفت: اگر ما برای قیمت تعادل بگذاریم تقاضا واقعی تر خواهد بود و تاکنون تصمیم خاصی گرفته نشده است. با ارائه نامه برای توقف عرضه خودرو در بورس و تصمیماتی که اثر گذاری بسیاری در بورس کالا خواهد گذاشت.

جهرمی گفت: بازار بورس کالا انحصاری نیست و برای عرضه خودرو در بورس چند نفر مخالف داریم که نمایشگاه داران از مخالفان اصلی هستند چرا که‌ قیمت بازار متعادل تر می شود و مردم دیگر تمایلی به خرید از نمایشگاه داران ندارند‌. نمایندگی ها هم از دیگز مخالفان این بازار بوده است.

او گفت: کشف قیمتی در بورس کالا براساس قیمت تمام شده ساخت خودرو است و هدف اصلی کنترل قمیت خودرو در بازار اصلی بوده است.

جهرمی گفت: خودروهای که در بورس کالا عرضه نشده در بازار آزاد بسیار بالا تر بوده است و اگر مخالفان می گوید بورس کالا چندان در اثر گذاری قیمت خودرو تاثیر نمی گذارد، راه حال ارائه دهند.

 او گفت: در بورس کالا به مصرف کننده  از دو طرف سود رسیده هم در بلند مدت و هم  در کوتاه مدت چراکه زودتر از قرعه کشی به سود رسیده است.

جهرمی  گفت: خودرو وارداتی باید تعداد مناسب باشد و تاکنون تعداد زیادی وارد نشده است و از طرف دیگر باید بورس کالا مطمئن شود که خودرو به اندازه کافی وارد شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سهامدار
۲۰:۳۸ ۰۸ بهمن ۱۴۰۱
تا عرضه خودرو در بورس کالا شروع و میزان عرضه ها زیاد نباشد هیچکس اعتمادی به بورس نمی کند.
آخرین اخبار