محمدرضا اکبری گفت: مادر بارداری نیازمند مراقبت ویژه محسوب میشود که پزشک احتمال وقوع عارضهای را تشخیص دهد که میتواند مادر، کودک یا هر دو را تحت تأثیر قرار بدهد؛ در چنین مواقعی لازم است مادر و جنین زیر نظر مراقبتهای پزشکی قرار بگیرند تا در صورت بروز هر مشکلی کاملاً تحت کنترل باشند.
او گفت: مادران با شاخص تودۀ بدنی کمتر از ۱۸.۵ یا بیشتر از ۳۵، مادر مبتلا به دیابت، مادر مبتلا سرطان، مادر مبتلا به فشار خون بالا، دارای بیماریهای کلیوی، مادر مبتلا به صرع، مادر معتاد به مواد مخدر یا الکل، سابقۀ زایمان زودرس یا دیابت بارداری و بیماریهای عفونی مانند HIV یا هپاتیت و ... جزء گروه مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه هستند که خدمات بهداشتی و آموزشی مورد نیاز را در تمام مراکز بهداشتی شهری و روستایی دریافت میکنند.
اکبری گفت: ارائه مشاوره و ارزیابی پرونده مادران مبتلا به بیماری زمینه ای، ارجاع و پیگیری مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه از حوزه بهداشت به بیمارستان و ثبت و پیگیری اقدامات انجام شده در سامانه پایش دادههای مراقبتی تا زمان تعیین تکلیف یا برطرف شدن خطر از جمله این اقدامات است که توسط پزشک مراکز بهداشت و مراقبین سلامت در مراکز جامع سلامت و پایگاههای پزشک خانواده شهری ارائه میشود.
اسکان موقت مادران باردار ساکن مناطق دوردست
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مادران باردار ساکن مناطق دور دست که با بیمارستان مرجع فاصله دارند و در شرایط نیاز و اضطرار قرار دارند به صورت موقت و رایگان در یکی از هتل مسافرخانههای شهر بجنورد اسکان داده میشوند.
اکبری گفت: به طور معمول مادران باردار ساکن در مناطق روستایی راز و جرگلان مشمول این طرح میشوند و در ماههای گذشته یک مادر از مناطق روستایی این شهرستان توسط معاونت بهداشتی دانشگاه اسکان داده شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این که طرح اسکان مادران باردار در صورت نیاز و اضطرار در خارج از استان (مشهد) نیز به تازگی توسط معاونت بهداشتی دانشگاه آغاز و اجرایی شده است، ادامه داد: این طرح با هماهنگی و همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مشارکت خیران اجرایی شده و شرایط اسکان مادران باردار در خارج از استان فراهم شده است