مهران فاطمی استاندار یزد گفت: در دور دوم اعتباراتی به عنوان متمم سفر اول رئیس جمهور برای تکمیل پروژههای استان یزد دیده شده است.
او با بیان اینکه بیشتر مصوبات بر محور اخذ امتیازات و مجوزها رقم میخورد، اظهارداشت: با توجه به محدودیتهای اعتباری موجود در کشور، دولت به جای اعتبارات عمرانی، مجوزهایی نظیر فروش اموال مازاد و به تبع آن صرف تمامی درآمد حاصل از آن در پروژههای استان ارائه خواهد داد.
استاندار یزد افزود: سرجمع متمم بودجهای که در سفر دوم به استان میدهند حدود دو هزار میلیارد تومان است.
فاطمی با اشاره به لزوم تداوم نشستهای هم اندیشی با دهیاران، شهرداران و روسای شورایهای اسلامی شهر و روستا جهت احصای مسائل و مشکلات، گفت: باید تصمیمات اساسی برای حل مسائل روستاها و مسائل زیرساختی شهرها اتخاذ و در دستورکار قرار گیرد.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش به تشریح فعالیتها و پیگیریهای انجام شده در سال اول استقرار دولت سیزدهم در استان پرداخت و گفت: فعالیت دولت سیزدهم با بلیه بزرگ کرونا همراه بود؛ ویروسی که نظام آموزشی را تعطیل و فعالیتهای اقتصادی و گردشگری را دچار مشکلاتی کرده بود.
او با بیان اینکه در زمان فعالیت دولت سیزدهم، کشور در موج پنجم کرونا قرار داشت، گفت: در آن زمان، درصد پوشش واکسیناسیون در استان قریب به ۱۹ درصد بود، اما در پرتو اقدامات تبیینی و پیگیریهای انجام شده، درصد پوشش دوز اول واکسیناسیون به بالای ۹۰ درصد، دوز دوم به بالای ۸۵ درصد و دوز سوم به حدود ۴۵ درصد رسید.
فاطمی در ادامه به سفر رئیس جمهور به استان یزد در آذرماه سال گذشته اشاره کرد و افزود: در این سفر قریب به هفت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مصوبه اخذ شد که در مدت شش ماه، دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان آن به استان تزریق و در پرتو آن بسیاری از پروژههای متوقف شده، احیا شد.
استاندار یزد با اشاره به تلاشهای استان جهت جذب کامل اعتبارات ابلاغی به استان، افزود: اجازه برگشت یک ریال از اعتبارات ابلاغی را، به خزانه ندادیم.
فاطمی در ادامه گریزی به اقدامات و فعالیتهای دستگاههای استان جهت برگزاری نوروزی متفاوت در یزد زد و اضافه کرد: استان یزد در نوروز سال ۱۴۰۰ میزبان قریب به ۲۶ هزار مسافر بود در حالی که با کاهش محدودیتهای کرونایی، در نوروز امسال بیش از یک میلیون گردشگر وارد استان شدند.
او یکی از دغدغههای استان را تعرضات مکرر به خط اول انتقال آب به استان دانست و گفت: خوشبختانه با ورود جدی دولت سیزدهم به مسئله آب استانها و اتخاذ تدابیر لازم، امنیت این خط نیز تامین شد.
او در ادامه به دو بارش سیل آسای استان در فصول بهار و تابستان سالجاری اشاره کرد و افزود: با توجه به حجم و گستردگی این دو بارش به ویژه بارش فصل تابستان خسارات زیادی به استان وارد شد که مدیریت ابعاد مختلف آن بسیار زمان بر بود.
فاطمی یکی از طرحهای مهم و بزرگ اجرایی در سالجاری طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها عنوان و خاطرنشان کرد: مدیریت اجرای این طرح با کمترین تنش و مسئله، موضوع مهمی بود که خوشبختانه به بهترین شکل در استان یزد اجرایی شد.
استاندار یزد در ادامه همچنین به تمهیدات اندیشیده شده در استان برای حضور یزدیها در پیاده روی بزرگ اربعین حسینی اشاره کرد.
او در ادامه به اتفاقات اخیر کشور و برگزاری جلسات متعدد برای مدیریت مسائل و عدم آسیب به اموال مردم و عمومی اشاره کرد و گفت: یزد تنها استانی است که از این ناآرامیها بدون هیچ کشته و آسیبی به مردم، عبور کرد.
او فاطمی در ادامه به تلاشهای استان جهت تقویت ارتباط بین دولت و مردم اشاره و خاطرنشان کرد: از مهرماه سال گذشته تاکنون ۳۱ سفر شهرستانی و محلهای انجام شده و ضمن بازدید از پروژه ها، به صورت مستقیم با مردم گفتگو و مسائل آنها احصا شده است.
او با بیان اینکه با وجود تمام مسائل و برنامه ها، تاکنون بیش از ۸۰۰۰ ملاقات مردمی انجام شده است، تصریح کرد: تنها در مدت ۲۶ روز از ماه مبارک رمضان، با ۵۰۰۰ هزار نفر از اقشار مختلف مردم استان دیدار و مسائل آنها شناسایی و در دستورکار قرار گرفت.
اوافزود: فرآیند تغییر مدیریتی نیز پروژهای سنگین و زمان بر بود.
فاطمی همچنین به رویکرد پیگیری حضوری مسائل و مطالبات استان در سطح ملی اشاره و خاطرنشان کرد: بر این اساس در روزهای دوشنبه و سه شنبه هر هفته به پیگیری مسائل استان در سطح دستگاهها و وزارتخانهها اختصاص داده شده تا شاهد تسریع در پیشبرد مسائل باشیم.
فاطمی در ادامه نوید حضور پر رنگتر تیم مدیریتی در مناطق مختلف استان طی سال دوم استقرار دولت را داد و گفت: در این راستا جلسات تخصصی برای پیگیری و حل مسائل و مشکلات موجود در شهرها و روستاها برگزار خواهد شد.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به استان بزرگترین رویداد عمرانی هزاره استان یزد رقم میخورد، اظهارداشت: پیش از این انتقال آب بین حوزهای را داشتیم، اما انتقال آب از دریا به استان با این حجم را نداشتیم.
او با بیان اینکه دولت سیزدهم برای اجرای این پروژه تا سقف ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل حقوق دولتی معادن تمهید کرده است، افزود: تمامی شهرها و روستاها استان از آب انتقالی از این خط منتفع خواهند شد.
فاطمی با بیان اینکه پروژه انتقال آب از دریا به استان به طول ۷۳۰ کیلومتر، ظرفیت انتقال ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب به استان را داراست، تصریح کرد: در طول ۴۴ سال گذشته، پروژهای استانی با این حجم سرمایه گذاری در کشور وجود نداشته است.
استاندار یزد با بیان اینکه آب مصرفی در استان کاملا بهداشتی است، گفت: یکی از شاخصهای ارزیابی کیفی آب، سختی یا EC است که در حالت استاندارد باید کمتر از ۹۰۰ باشد، اما سختی آب یزد در محدوده ۱۴۰۰ تا ۳۵۰۰ است که این شایسته مردم نیست.
او در ادامه محل مصرف آب ورودی به استان از محل دریا را بخش شرب، کشاورزی کم آبخواه و صنعت غیر آلاینده و پاک عنوان کرد.