نماینده شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار در محلات بافت فرسوده کشور وجود دارد.

نوید عمید گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار در محلات بافت فرسوده کشور وجود دارد که برای سازندگان و مالکانی که در بافت‌های فرسوده اقدام به بازآفرینی کنند بسته‌های ویژه تشویقی اختصاص می‌یابد.

نماینده شرکت بازآفرینی شهری ایران در همایش سراسری بم سفیر نوسازی برای ایران قوی که در راستای ترویج نوسازی و مقاوم سازی واحد‌های مسکونی فرسوده بمناسبت سالگرد زلزله بم در استان اردبیل برگزار شد با قرائت پیام مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص این مراسم با بیان اینکه بیش از ۱۶۶ هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد شهری در کشور وجود دارد افزود: از این مقدار ۷۴ هزار هکتار بافت فرسوده میانی ۳۲ هزار هکتار بافت فرسوده تاریخی و ۵۹ هزار هکتار نیز مربوط به بافت حاشیه‌ای و سکونتگاه‌های غیر رسمی است.

عمید با اشاره به اینکه این میزان حدود ۲۳ درصد از شهر‌های کشور را در بر می‌گیرد و یک سوم جمعیت کشور در این مناطق سکونت دارند تصریح کرد: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار در این محلات وجود دارد که فاقد هرگونه سازه بتنی، فلزی و اسکلتی است و با کوچکترین زلزله بطور مستقیم بیش از ۱۰ میلیون نفرکه ساکنین این محلات هستند با خطر جدی مواجه هستند.

او بیان کرد: از سال ۸۴ تاکنون فقط ۲۱۰ هزار بنای فرسوده از مجموع بنا‌های ناپایدار کم شده که نشان از موثر نبودن حمایت‌ها و سیاست‌ها در این زمینه است.

نماینده شرکت بازآفرینی شهری ایران با توجه به حساسیت موضوع به تاکید مقام معظم رهبری برسیاستگذاری توام با ابتکار و شجاعت اشاره کرد و اظهار کرد: باید از نوسازی پلاک محور به سمت اصلاح محله محور و بافت‌های فرسوده اقدام کنیم.

عمید از اختصاص تسهیلات و تخفیفات دولت و شرکت بازآفرینی شهری ایران برای مالکان و سازندگان این واحد‌ها در چند مرحله مختلف خبر داد و بیان کرد: در قالب گروه‌های چهارگانه بسته تشویقی تسهیلات و تخفیفات دولت و شرکت بازآفرینی شهری ایران برای مالکان و سازندگان این واحد‌ها ارائه می‌گردد.

او تهیه و ابلاغ بسته تشویقی جامع شهرسازانه را به تمام استانداران کشور یادآور شد و اظهار کرد: باید با برنامه ریزی‌ها و همت لازم تعداد بنا‌های سکونتگاه‌های یر رسمی را کم کرده و ساخت بنا‌هایی که اصول سازه ایدر آن رعایت شده و همچنین از هرجهت مقاوم هستند را اولویت کاری خود در ساخت و ساز‌ها قراردهیم.

نماینده شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: با تقویت سازه و اسکلت‌ها در زمان زلزله حداقل تلفات را شاهد خواهیم بود.

عمید نوسازی واحد‌های فرسوده را طبق علم روز از وظایف سازندگان و پیمانکاران عنوان کرد و گفت: واحد‌های نوسازی شده در برابر زلزله‌های ۷ ریشتری نیز می‌توانند مقاوت لازم را داشته باشند.

او وجدان نظارت و استفاده از مصالح با کیفیت را از وظایف پیمانکاران و ناظران عنوان کرد و افزود: در زمان زلزله و یا حادثه تا زمانی که گروه‌های امدادی برسند باید تلفات جانی به حداقل رسیده و سقف به روی افراد خانه خراب نشود.

نماینده شرکت بازآفرینی شهری ایران در برنامه ریزی‌های میان مدت از درنظر گرفته شدن تسهیلات برای تجمیع واحد‌های مجاور نیز خبر داد و گفت: برای واحد‌های ۵۰ متری هم که امکان تجمیع ندارند در بحث پروانه تخفیفاتی را قائل هستیم.

عمید ادامه داد: طبق قانون شهرداری‌ها مکلف به ارائه ۵۰ درصد تخفیف برای مالکان و سازندگان این واحد‌ها هستند و شهرداری‌ها می‌توانند در قالب سامانه سمادنو نسبت به ثبت مطالبات و وصول آن‌ها اقدام کنند.

او هدف از اجرای همایش سالگرد زلزله بم را در استان اردبیل ارائه تجربیات، غفلت‌ها و کاستی‌هایی که قبل از زلزله و یا بعد از زلزله ممکن است اتفاق بیفتد عنوان کرد و افزود: باید تمام این کم و کاستی‌ها و غفلت‌ها گفته بشود تا در زمان وقوع حادثه شاهد کمترین تلفات و خسارت‌ها باشیم.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.