سید مهدی قویدل در جلسه هم اندیشی و هماهنگی برگزاری جشنواره آراء جایگزین حبس در سال ۱۴۰۱ که با حضور داوران جشنواره برگزار شد، گفت: به منظور اجرای سند تحول قضایی مبنی بر صدور آراء مجازاتهای جایگزین حبس و استفاده از نهادهای ارفاقی از سوی قضات، چندین سال است این جشنواره با محوریت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در سطح کشور برگزار میشود.
او با اشاره به اینکه این جشنواره از سال ۱۳۹۵ هرسال برگزار شده است افزود: امسال هم با برنامه ریزیهای انجام شده جشنواره آرای برتر جایگزین حبس در استان کرمان با هدف فرهنگ سازی قضایی و استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس و تشویق قضات به صدور این آراء و تغییر رویکرد آنها به سمت عدالت ترمیمی برگزار خواهد شد.
قویدل در ادامه با تاکید بر تبیین موضوع مجازاتهای جایگزین حبس در جامعه بیان کرد: امروز در جامعه مجازات حبس از دیدگاه مردم به عنوان یک مجازات تاثیر گذار و بازدارنده محسوب میشود، در صورتی که از نظر کارشناسان مجازات حبس در بعضی از جرائم ضرورت ندارد.
او بیان کرد: حتی ممکن است با ورود افراد به زندان مشکلات زیادی را برای فرد و خانوادههای آنها ایجاد کرده و دچار آسیبهای زیاد روحی و روانی و اجتماعی شوند؛ بنابراین با اطلاع رسانی و آگاه سازی باید نسبت به تبیین این موضوع در جامعه تلاش کرد.
معاون دادگستری استان کرمان اظهارکرد: طبق برنامه ریزیهای انجام شده ابتکاری و بدیع بودن در چهار چوب قانون و وجاهت و مقبولیت و متتاسب بودن نوع جرم و کیفیت ارتکاب جرم، مستند، مستدل و موجه بودن رأی و تناسب رأی با ویژگیهای شخصیتی و اجتماعی مجرم، استفاده نکردن از آراء جزای نقدی و جزای نقدی روزانه، احتمال تاثیر رأی در اصلاح و بازپروری مجرم، قابلیت اجرای رأی و امکان نظارت بر آن، رعایت آیین نگارش ادبی در انشای رأی از جمله شاخصهای ارزیابی آرای جایگزین حبس صادره از سوی قضات میباشد.
او افزود: قضات محاکم کیفری سراسر استان میتوانند تا دهم دی ماه امسال آراء صادره خود را با موضوع مجازاتهای جایگزین حبس (مجازات جایگزین حبس، تعلیق، تعویق، و...) برای شرکت در جشنواره به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ارسال کنند