مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: برداشت نیشکر از زمینهای کشاورزی هفتتپه، به مدت ۱۰۰ روز کاری با پیشبینی برداشت ۴۰۰ هزار تن نیشکر انجام میشود و امسال از مجموع نیشکر برداشتی، ۴۰ هزار تن شکر استحصال خواهد شد که در مقایسه با سال زراعی گذشته از ۲۳هزار تن به حدود ۱۷هزار تُن افزایش خواهد یافت.
عبدعلی ناصری با بیان اینکه این دومین سال عملیات برداشت محصول نیشکر پس از واگذاری هفتتپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است، ادامه داد: روزانه ۲ هزار تُن نیشکر برداشت میشود و در روزهای آینده این میزان با توجه به ظرفیت کارخانه شکر، افزایش خواهد یافت.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، قدیمیترین واحد نیشکری ایران محسوب میشود که در سال ۱۳۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد و متعاقب آن با بحرانهای کارگری همراه بود.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ضمن بازدید از بخشهای مختلف این شرکت، از همراهی کارگران در بازسازی کشت و صنعت نیشکر هفت تپه قدردانی کرد و نفس تازه در کالبد این واحد نیشکری را محصول نقشآفرینی و همدلی آنها دانست.
آقای ناصری از بازگشت هفتتپه به دوران طلایی خبر داد و گفت: این واحد نیشکری با کار جهادی کارگران، روی ریل توسعه قرار گرفته و امسال برای نخستین بار در ۶۰ سال گذشته، بیش از پنج هزار هکتار نیشکر کشت شد که یک رکورد تاریخی در کل دوران کشت و صنعت نیشکر هفتتپه است.
او پیشبینی کرد که با این میزان کشت نیشکر و احیای اراضی آسیبدیده، در سال آینده، بیش از ۸۰ هزار تن شکر تولید شود.
مدیرعامل توسعه نیشکر و صنایع جانبی میگوید: هدف نهایی تولید یک میلیون تُن نیشکر و استحصال ۱۰۰ هزار تن شکر در هفتتپه است که طبق برنامه تدوینی سه ساله، محقق خواهد شد.
کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در ۱۸ مهرماه سال گذشته پس از خلعیت از بخش خصوصی، با تصمیم سران قوا به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی واگذار شد.
کشت و صنعتهای هفت تپه، امام خمینی (ره)، دهخدا، حکیم فارابی، دعبل خزاعی، امیرکبیر، سلمان فارسی و میرزاکوچک خان هشت شرکت تابعه شرکت شرکت نیشکر و صنایع جانبی هستند.
امسال پیش بینی حدود ۵۰۰ هزار تُن شکر در واحدهای هشت گانه نیشکری وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تولید و ۲۰۰هزار تُن شکر خام وارداتی نیز تصفیه کند.
شرکتهای هشت گانه نیشکری خوزستان در مجموع ۴۰ درصد نیاز کشور به شکر را تامین میکنند. نیاز سالانه کشور به شکر حدود ۲.۲ میلیون تُن است.
هم اکنون همه اراضی نیشکری واحدهای هشت گانه در حال برداشت نیشکر از سطح حدود ۶۸هزار هکتار هستند.
۴۰ درصد از سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به بانک صادرات، ۴۰ درصد به بانک ملی و ۲۰ درصد متعلق به وزارت جهاد کشاورزی به نمایندگی از دولت است.